USA börs: indeksid lõpetasid kuu viimase päeva rohelises

Maarja-Liis Mitri 31. august 2011, 23:50

Kuigi aktsiate ralli kolmapäevase sessiooni alguses hääbus päeva lõpuks, lõpetasid peamised aktsiaindeksid augustikuu viimase päeva siiski rohelises.

Täna avalikustatud oodatust paremad juulikuu tehasetellimuste andmed viitasid, et tootmine on USA-s veel siiski elujõuline. Tehasetellimused tõusid juulis 2,4%, mis on suurim kasv pärast märtsi, kusjuures autotellimused näitasid rekordtõusu kaheksa aasta lõikes.

Kolmapäeva lõpetasid kolm peamist USA börse iseloomustavat näitajat järgnevalt:

Dow Jones   11 613,53    +53,58   +0,46%
Nasdaq           2 579,46     +3,35   +0,13%
S&P 500         1 218,89     +5,97   +0,49%

Dow Jonesi tööstuskeskmise kasvu vedasid eelkõige rasketööstuse masinate tootja Caterpillar ja alumiiniumitootja Alcoa, mille aktsiad tõusid vastavalt 1,30% ja 3,56%. Ühtekokku lõpetas aktsiaindeksi 30 komponendist 21 täna eilsest kõrgemal tasemel.

S&P 500 indeks lõpetas augusti ligikaudu 6,4% madalamal tasemel. Aasta algusega võrreldes on langus siiani olnud 3,6%. Indeksi kümnest sektorist on kõige paremini läinud finantssektoril ja kõige halvemini on esinenud telekommunikatsiooni- ja tehnoloogiasektorid.

Kui Exxon Mobili aktsiad alustasid kolmapäeva üle üheprotsendise tõusuga, siis vaatamata hinna päevasisesest langusest, lõpetas ettevõte ikkagi plussis. Tõusu taga oli ettevõtte teisipäeva õhtune teade partnerlusest Vene naftagigandi Rosneftiga, tänu millele saab Exxon Mobil ligipääsu Arktika naftavarudele ja Rosneft omakorda võib kasu lõigata Exxon Mobili tehnoloogiast.

Dollar tugevnes täna euro ja naelsterlingi suhtes, aga nõrgenes Jaapani jeeni suhtes.

Oktoobri tähtajaga naftafutuuride hind alanes 14 sendi võrra tasemele 88,69 dollarit barrelilt. Detsembri tähtajaga kullafutuuride hind tõusis kolmapäeval 1,90 dollari võrra, jõudes tasemele 1 831,70 dollarit untsi kohta.

Intressimäärade orientiirina kasutatava USA kümneaastase võlakirja hind tõusis täna veidi, vähendades tulusust teisipäevaga võrreldes 0,01% võrra 2,17%-le.
  

ļæ½ripļæ½ev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
01. September 2011, 00:51
Otsi:

Ava täpsem otsing