Eesti Panga president selgub oktoobri keskel

Kadrin Karner 07. september 2011, 00:00

"Otsustamine läks päris kiirelt," ütles Männik ja lisas, et pea kahetunnisesse nõukogu koosolekusse mahtus lisaks presidendikandidaatide hääletamisele ka muid küsimusi.

"Minu meelest ei olnud nõukogus mingit pinget, vaid voorude kaupa otsustati see asi ära. Otsustati ka, et viimane voor tehakse oktoobris," ütles Männik.

Kuna nii Hansson kui ka Sutt töötavad välismaal, ei õnnestunud neilt eile õhtul enam kommentaari saada.

Rahandusminister ja üks favoriite Jürgen Ligi ütles eile ERRi raadiouudistele, et on poliitikas juba pikka aega olnud ning ei soovi, et tal tuleks lahkuda seetõttu, et tal palutakse "koht vabastada". "Tuleb arvestada, publik väsib inimestest ja nägudest. Ma olen poliitikas olnud nii kaua, et ei taha kuulda seda, et koht tuleb vabastada. Püüan teha õigeid valikuid," põhjendas Ligi oma kandideerimist keskpanga juhi kohale.

Teine välja langenud kandidaat, advokaadibüroo Sorainen jurist Andres Tupits ütles, et tal ei ole kahju, et tema edasi ei kandideeri. "Ardo Hanssoni tausta teades ma eeldasin, et tema edasi pääseb. Andres Suti puhul ei võinud päris kindel olla. Aga neil mõlemal on kogemusi palju rohkem kui minul," põhjendas ta.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 19:00
    Otsi:

    Ava täpsem otsing