Kohus tegi PTA pankroti ametlikuks

Kadrin Karner 06. september 2011, 15:34

Harju maakohus kuulutas tänase kuupäevaga määruses välja PTA Grupp ASi pankroti ning määrus kuulub viivitamatult täitmisele.

PTA Grupi pankrotihalduriks nimetati ettevõtte endine ajutine pankrotihaldur vandeadvokaat Urmas Ustav, selgus ametlikest teadaannetest.

Võlausaldajate esimese üldkoosolek toimub 20.09.2011 kell 10.00 Tallinnas Kentmanni 13 asuvas Harju Maakohtus.

Võlausaldajad on kohustatud hiljemalt kahe kuu jooksul pankrotiteate väljaandes Ametlikud Teadaanded ilmumise päevast arvates teatama haldurile kõigist oma enne pankroti väljakuulutamist tekkinud nõuetest võlgniku vastu, sõltumata nende tekkimise alusest ja nõude tähtajast.

Sama tähtaja jooksul on kohustatud kõik isikud, kelle valduses on ükskõik mis alusel võlgniku vara, teatama sellest haldurile. Kui nõue esitatakse pärast nimetatud tähtaja möödumist ning võlausaldajate üldkoosolek nõude esitamise tähtaega ei ennista, siis võetakse nõue vastavalt PankrS § 102 lg 2 kaitsmisele, kuid tunnustamise korral rahuldatakse pärast õigeaegselt esitatud tunnustatud nõuete rahuldamist.

Pankrotivõlgnikule võlgnetavate kohustuste täitmist võib pärast pankroti väljakuulutamist vastu võtta üksnes pankrotihaldur.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. September 2011, 15:34
Otsi:

Ava täpsem otsing