Reede 28. oktoober 2016

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

S&P: USA on pankrotist kaugel

Fredy-Edwin Esse, California 15. september 2011, 11:03

Standard & Poor'si võlareitingute direktori Kim Eng Tani sõnul on USA "kaugel" maksejõuetuse riskist ja riigi võlakirjad on endiselt turvaliseim dollaris hinnatud investeering.

"Me oleme endiselt kaugel sellest, kui USA kukub tasemele, kus maksejõuetuse risk peaks muutuma probleemiks," ütles Tan Singapuris konverentsil, mida vahendas Bloomberg. "USA võlakirjaturg on jätkuvalt suurim ja likviidseim turg maailmas."

McGraw-Hilli üks haru S&P alandas 5. augustil USA kõrgeimat krediidireitingut esimest korda ajaloos tasemele AA+. Firma hindas ka väljavaate negatiivseks, öeldes, et muutub järjest kahtlasemaks, kas Kongress suudab lõpetada Bushi-ajastu maksukärped.

USA 10aastase riikliku võlakirja tootlus on kukkunud rekordiliselt madalale, olles 12. septembril kõigest 1,8770 protsenti. Lisaks on alates 5. augustist dollar kallinenud kõigi suurimate valuutade vastu peale Jaapani jeeni.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
15. September 2011, 11:03
Otsi:

Ava täpsem otsing