Nordea ja Sampo muudavad sularaha välja võtmise turvalisemaks

Väinu Rozental 21. september 2011, 08:58

Nordea ja Sampo pangad paigaldavad kõigile välistele sularahaautomaatidele kaardiandmete kopeerimist välistavad anti-skimmer seadmed, edastasid Nordea ja Sampo pank ühises pressiteates.

Viimastel nädalatel on taas sagenenud katsetused kopeerida klientide kaardiandmeid sularahaautomaatidest. Antud probleemiga on kokku puutunud ka Nordea ja Sampo pankade ühine sularahaautomaatide võrk, kus kaardiandmeid on üritatud kopeerida Pärnu Maxima ja Tallinnas Mustakivi keskuse juures asuvatest sularahaautomaatidest.

Sampo Panga kaardivaldkonna juhi Ainar Nurga sõnul informeerisid pangad koheselt kõiki kliente, kelle kaardiandmed võisid olla ohustatud. Klientidele, kelle kaardi kuritarvitamine on leidnud kinnitust, on hüvitatud võimalikud kahjud. Samuti kompenseeritakse pankade poolt klientidele võimalikud kulud, mis on tingitud uute pangakaartide avamisega.

„Kuigi enne viimaseid rünnakuid ei ole Sampo ja Nordea ühisest sularahaautomaatide võrgust üritatud kaardiandmeid kopeerida, oleme otsustanud varustada kõik oma välised sularahaautomaadid kaardiandmete kopeerimist takistavate seadmetega.  Võimalike kaardiandmete kopeerimisest tulenevad kahjud hüvitab küll pank klientidele, kuid seadmetega soovime välistada võimalikud sarnased olukorrad tulevikus,“ lisas Nurk.

Nordea Panga Baltikumi kaarditoodete juhi Margus Auna sõnul on juba varasemalt enamusele Nordea ja Sampo panga ühises sularahaautomaatide võrgus olevatele automaatidele anti-skimming seadmed paigaldatud, kuid nüüdsest tagatakse, et kogu automaadivõrk oleks kaitseseadmetega kaetud.

„Senine kogemus näitab, et 2008. aastast paljudele sularahaautomaatidele paigaldatud anti-skimmingu seadmed on oma töö edukalt teinud ning nendes automaatides ei ole esinenud kaardiandmete kopeerimist. Seega näeme vajalikuna paigaldada kõikidele välistele sularahaautomaatidele antud seadmed ja pankade turvalisust veelgi tõsta“,  lisas Aun.

Nii Sampo kui Nordea pank panevad klientidele südamele, et tähelepanelik tuleb olla kõikjal, kus oste sooritatakse. See kehtib nii sularahaautomaadist raha väljavõtmisel ning ka kaardiga maksmisel, kahtluste korral tuleb koheselt informeerida panka. Ostude sooritamisel ärge laske pangakaarti silmist. Internetipoodide puhul teostage oma ostud usaldusväärsete partnerite juures.

Nordea ja Sampo pangad avastasid võimaliku kaardiandmete kopeerimise regulaarse monitooringu käigus. Võimalikud kaardikopeerimised võisid aset leida mõlema panga puhul paarisaja kaardi ulatuses.
 

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
21. September 2011, 09:14
Otsi:

Ava täpsem otsing