Teisipäev 25. oktoober 2016

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

"Maailmal ees võlgade tagasi maksmine"

Katre Pilvinski 22. september 2011, 08:41

LHV panga nõukogu esimees Rain Lõhmus ütles, et viimased 20 aastat on lääneriikides põhinenud võlgade kasvul, kuid nüüd ootab ees võlgade tagasi maksmine.

Lõhmus rääkis ETV saates "Terevisioon", et globaalselt on ees aeglasema kasvu aastad, kui olid viimased 10 kuni 20 aastat, vahendas ERR.

Põhiline põhjus seisneb tema sõnul selles, et suurtes lääneriikides viimase 20 aasta majanduskasv on väga palju põhinenud võlgade kasvul - inimesed on võlgu jäänud rohkem, ettevõtted on tegelikult tublimad olnud, sest on rohkem võlga tagasi maksnud.

Lõhmus selgitas, et nüüd, kui inimesed hakkasid paar aastat tagasi hirmuga võlgu tagasi maksma, siis valitsused kompenseerisid seda ja hakkasid ise rohkem kulutama, aga ka valitsused ei saa väga palju kulutada.

"Minu hüpotees on see, et järgmisel viiel kuni kümnel aastal toimub võlgade tagasimaksmise periood. Nagu igas perekonnas - kui võlgu tagasi maksad, saad vähem kulutada, ja kui vähem kulutad, siis on ka majanduskasv väiksem," rääkis Lõhmus.


 

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
23. September 2011, 16:01
Otsi:

Ava täpsem otsing