Laar: kaitsekulude tõus kahele protsendile märk kogu Põhjalale

24. september 2011, 13:11

Kaitseminister Mart Laar teavitas Wroclawis toimunud Euroopa Liidu kaitseministrite kohtumisel partnereid Eesti kaitsekulude tõusust kahele protsendile rahvuslikust kogutoodangust.

Laar ütles, et kaitsekulude kasvatamine kahele protsendile on mitmeski mõttes märk kogu Põhjalale. "Riigikaitse arvelt oma majandusprobleemidele lahendust leida ei ole kõige parem viis, kuigi mitmeski riigis on seda poliitilise surve tõttu tehtud," lausus Laar pressiteate vahendusel.

Kohtumisel osalesid Leedu, Eesti, Rootsi ja Soome kaitseministrid ning esindajad Lätist ja Taanist. Tõdeti, et kui Euroopas ja NATOs on "tark kaitsepoliitika", ehk ühiste lahenduste otsimine midagi uut, siis Põhjalas on see juba traditsiooniline poliitika. Sellega seoses tuletati meelde traditsioonilist Põhjala koostööd kui Balti riikide ühist õhuseiresüsteemi.

Laari sõnul on heaks näiteks sellest ka Soome ja Eesti ühine radarihange, mis võimaldas osta Eestil kaks radarit ühe hinnaga.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. September 2011, 13:11
    Otsi:

    Ava täpsem otsing