Annus: käisin Reiljanile Kanguri peale kaebamas

Kadrin Karner 26. september 2011, 00:00

Kohe päeva alguses tunnistas Annus, et maade vahetamine kui selline ei kujunenud Merkol erinevalt konkurentidest, nagu näiteks Nordecon, üldse mitte hästi. "Meil õnnestus ainult kolm vahetust," rääkis ta ja lisas veidi aja pärast: "Maa-amet keeldus meile kesklinna ja Kadrioru piirkonda maid vahetamast, seal eelistati teisi arendajaid."

Annuse kaitsja küsis talt tunnistajapingis, kas Annus on kunagi tajunud soosingut Kalev Kanguri poolt seoses Merko tütarettevõttega KV Tarantel (mis tegeles maade vahetamisega - toim). Annus vastas, et kõik oli hoopis vastupidi. "Meil oli veendumus, et Kangur tegutseb liiga aeglaselt, teeb võimatuks turusituatsioonile vastava käitumise, teeb sellega kahju, ja olime veendunud, et konkurentidel läheb paremini," rääkis Merko suuromanik.

Prokuratuuri küsimustele vastates pidi Annus selgitama, kui kaua ta Kalev Kangurit tunneb. Annus rääkis, et Merko kui ehitusettevõte on kokku puutunud nii Kanguri eelkäijate kui ka järeltulijatega maa-ameti juhi ametis ning ta ei oska enam öelda, mis aastal nad Kanguriga tuttavaks said.

Kui prokuratuur palus Annusel rääkida, kas ta ka keskkonnaministeeriumist kellegagi maade vahetamise teemal kohtus, tunnistas Merko suuromanik, et ta käis ministeeriumis Kanguri peale kaebamas. "Ma käisin minister Reiljani (tollane keskkonnaminister Villu Reiljan - toim) juures paar korda Kanguri peale kaebamas," ütles Annus.

Ka juubelil tööasjad jutuks. Kui süüdistatav pidi selgitama, millistes kohtades nad täpselt Reiljaniga kohtusid, siis ütles Annus, et lisaks ministeeriumis toimunud kohtumistele kohtusid nad tollase ministriga ka viimase juubelil. "Reiljan oli alati väga hõivatud inimene ja mina kasutasin alati võimalust (rääkida maade vahetamisest -toim), kui kokku saime," kirjeldas Annus ja tunnistas taas.

Kui prokuratuur veelgi enam kaevus kohtumistesse ja Reiljaniga, tunnistas Annus, et kohtumiste peapõhjus oli Kangur. "Kohtumised Reiljaniga olid tingitud minu rahulolematusest Kanguriga. Kangurile ma seda ei öelnud, mis ma temast arvasin," rääkis Annus ja lisas, et Kanguriga püüdis ta ise tol ajal olla nii kannatlik ja viisakas, kui sai.

Maadevahetuse kohtuistung jätkub tuleval nädalal 30. septembril, kui prokuratuur lõpetab Annuse küsitlemise.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2011, 19:02
Otsi:

Ava täpsem otsing