Reede 2. detsember 2016

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

PIMCO: Euroopa majandus langeb 1-2%

Romet Kreek 26. september 2011, 10:56

Maailma suurim võlakirjafondi haldusfirma Pacific Investment Management (PIMCO) prognoosis, et arenenud majandust kasv peatub tuleval aastal, kuid Euroopat tabab masu, vahendab Bloomberg.

Arenenud riikides tuleb 12 kuu jooksul vähe kasvu, kuid Euroopa majandus langeb 1-2 protsenti ning USA majandus stagneerub, ütles PIMCO juhatuse esimees Mohamed El-Erian. Selle tagajärjel kasvab tuleval aastal maailma majandus 2,5 protsenti ehk vähem, kui IMF on prognoosinud selle ja tuleva majanduskasvuks (SKP kasv 4%).

Rahandusministrid ja keskpankade juhid kiirustasid Euroopa poliitikuid intensiivistama ettevõtmisi, et piirata pankroti äärel Kreeka riske. USA rahandusminister Timothy F. Geithner kutsus valitsusi üles tegema koostööd Euroopa keskpangaga, et suurendada 440 miljardi eurose päästefondi võimekust, hoiatades, et kui see ei õnnestu, võib ees seista kasvavate maksejõuetuste, pankade hoiustajate paanika ja katastroofilised riskid.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
26. September 2011, 10:56
Otsi:

Ava täpsem otsing