Kogutud hinged

Rivo Sarapik 30. september 2011, 00:00

Seitsmendat korda paneb melomaanide rõõm Gilles Peterson ühele plaadile kokku palad, millel on hing. Just sellise egiidi all toimetab Briti DJ plaadifirma, mille kogumikusari sai sel nädalal täiendust uhiuue plaadi näol. Muusika, mille päritolu või esitaja pole tähtsad, kuid millel on hing, paitab taas kord kuulaja kõrvu.

Kui seda stiiliraamidesse suruda proovida, siis pakutakse džässi, funk'i, diskot ning udrumudru, mida ei oskagi esimese hooga nimetada. Elektro ehk. Muusika eri nurkadest hoolimata tuleb Petersonile au anda - eklektiline valik saab tema käe all kenaks tervikuks.

Sel korral paistab alateema olema isiklik ja südamelähedane, seda igas mõttes. Ei tea, kas koostajal oli peal sügisene melanhoolia või oli ta jõudnud mingisse murdepunkti, igal juhul just neid mõtteid lugude valik ja nende sõnumid tekitavad.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 10:16
Otsi:

Ava täpsem otsing