Taani keskpank heidab pankadele päästerõnga

Sirje Rank 30. september 2011, 17:43

Taani keskpank teatas täna, et on valmis pankadele laenama kuni 400 miljardit Taani krooni, et pankadel ei tekiks likviidsusprobleeme.

Lisaks nädalase tähtajaga laenudele saavad pangad keskpangast nüüd laenu võtta ka kuni kuueks kuuks intressimääraga, mis joondub praegu 1,55% tasemel oleva baasintressi määra järgi, vahendas agentuur Bloomberg.

"See on väga positiivne," kommenteeris Danske Securities'i analüütik Thomas Hovard. "See on üsna odav raha ja seda on suurel hulgal. Pooleaastase laenu hind on sama mis nädala pikkusel laenul. Paljud pangad kasutavad seda," lisas ta.

Taani pangad on silmitsi süveneva kriisiga, mis ähvardab kraavi ajada Põhjala kõige kehvema käekäiguga majanduse toibumise. Kahe Taani panga pankrot sel aastal, mis sundis kahju kandma ka eeliskreeditorid, pani rahaturud Taani pankade ees kinni – erandiks jäid vaid suurpangad.

Programm on sarnane Euroopa Keskpanga likviidsuslaenudele.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    30. September 2011, 17:43
    Otsi:

    Ava täpsem otsing