Artikkel
  • Kuula
    Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

    Vaata kohtutäiturite reisikava

    Septembris toimus kohtutäiturite koolitusreis Lõuna-Prantsusmaale. Avaldame turismifirma Germalo poolt tehtud reisipakkumise muutmata kujul.

    Selle aasta septembris toimus kohtutäiturite koolitusreis Lõuna-Prantsusmaale. Reisil käis inimesi kokku 14 kohtutäituribüroost. Avaldame kohtutäituritele kevadel turismifirma Germalo poolt tehtud koolitusreisi pakkumise sisu muutmata kujul.
    LUGUPEETUD KOHTUTÄITURID! HEAD REISIHUVILISED!
    Pakume Teile koolitusreisi Provence'I 10-17.09.11
    Käeoleval hooajal pakume Teile  reisi Provence'I, kahtlemata maailma ühte kauneimasse paika. Reis ühendab endas tõepoolest kõike, mida puhkaja soovida võib. Lopsakas ja rikkalik vahemere loodus, meri ja päike, kultuur ja gurmee. Provence'is on maailma parim köök, maailma parimad veinid ja maailma võrratuim fiiling - sinna kutsub hing tagasi kohe, kui oled sealt lahkunud.Meie otselend viib Teid Nizzasse, kust paarisaja kilomeetri kaugusel asub Camargue’i kuurortlinn La Grande Motte’. Seal majutume seitsel ööl väga ilusas mereäärses hotellis***, kust teeme igapäevaseid väljasõite.Teil on võimalik osaleda  ekskursioonidel vastavalt meie poolt koostatud allolevale programmile. Kui aga tekib soov lihtsalt aeg maha võtta, nautida elu omaette ja mõnuleda terve päev mere ääres, on see loomulikult võimalik.
    Kõrghetked: Arles, Camargue´i loodus, Avignon ja paavstide palee, väikelinnad Gordes ja Sete, sadamalinn Marseille, keskaegsed kloostrid, Pont du Gard, Roussillon.Transport: lennuk, buss, lennuk Aeg: 10.09.11-17.09.11  Soodushind:   890.00 EUR
    Provence, see tähendab: omapärane arhitektuur, rooma-aegsed varemed, lavendel, trühvlid ja ürdid, lambakarjused, provansaali road ja vein, petangi mängimine varjulise plataani all ja turud. Provence’i turud ei ole mitte ainult ajale vastu pidanud, vaid ka õitsevad ja seda juba peaaegu viissada aastat. On olemas Frederic Mistral, poeet ja Nobeli preemia laureaat. Lisaks on olemas le mistral, tuul ning sõna, mis seostub Preovence’iga peaaegu sama sageli kui lavendel. Väikesed lavendlikimbukesed kappi riputatuna lisavad sinitaeva kuumade päevade mälestusi argiellu. Provence, mida kogete, on Provence, mille lõhnu tunnete - lavendel, küüslauk, kohvikud, ürdid, trühvlid, pastis. Provence’i kõrval hõlmab reis ka mitmeid kauneid Languedoci vaatamisväärsusi. Meie programmis on kõik see suurepäraselt ühendatud - rannapuhkus koos kultuuriga.
    GiidReisil on giidiks Triinu Borga.Triinu Borga laiahaardelisus on aeg-ajalt hämmastav, sest lisaks Euroopa põhjapoolseimale saareriigile Islandile võib teda kohata näiteks ka Itaalias ja Maltal, samuti Kataloonias Hispaanias ning Alpide kaunitel maastikel. Triinu mitmekülgsus nii giidi kui isiksusena on selle töö juures ainult kasuks, sest see aitab luua vajalikke seoseid paljude eri valdkondade ja ajastute vahel. Lisaks ajaloole pakub Triinule sügavamat huvi fotograafia ja kaunid kunstid.
    Reisikava1. päev LEND TALLINN-NIZZAKoguneme Tallinna lennujaamas. Otselend Tallinn-Nizza. Palume kontrollida väljalennu aega vahetult enne reisi!Sõidame Camargue’i kuurortlinna La Grande Motte’i, majutus mereäärses hotellis*** seitsmel ööl.
    2. päev CAMARGUE - AIGUES MORTES – SAINTES MARIES DE LA MERHommikusöök. Hommikupoolikul puhkus rannas. Seejärel tutvume Camargue’i piirkonnaga, kus võib sageli näha flamingosid, valgeid hobuseid ja musti härgi. Jalutame keskaegses Aigues Mortese linnas, mille õitseng langeb Louis IX aega 13. sajandisse. Tutvumaks Camargue’i loodusega, pakume soovijatele laevasõitu. Seejärel puhkus kunagises kalurikülas, mis on tänapäevaks kasvanud mereäärseks kuurortlinnaks. Saintes Maries de la Mer linn on ilmselt saanud oma nime laevahuku läbi elanud pühade Mariade järgi.  Egiptusest pärit mustlaste pühaku Saara tõttu kujunes 12. sajandist pärit romaani stiilis kirik hiljem Euroopa mustlastele palverännupaigaks. Mariad olevat legendi kohaselt sängitatud kirikusse, Saara on krüptis. Vaatame linna pidustusi - näeme värvikat hobuste paraadi tänavatel. 3. päev AVIGNON - CHATEAUNEUF DU PAPE - LES BAUXHommikusöök. Sõidame Avignoni linna, mis on tuntud ka „paavstide linnana“ sest 14. sajandil andis Prantsusmaa kuningas paavstidele uue asukoha ning nn „Avignoni vangipõli“ kestis paavstidel siin lausa 68 aastat. Jalutame Avignoni vanalinnas ning vaatame ka Palais des Papes’i ehk paavstilossi. Külastame Chateauneuf du Pape’i viinamarja piirkonda. Koha nimi pärineb 14. sajandil siin asunud paavstide suveresidentsist. Viinamarjaaiad pakuvad alati esteetilist ja sotsiaalset naudingut. Degusteerime maailmakuulsat veini. Sõidame lähedalasuvasse Les Baux de Provence’i linna. Linn asub kalju otsas ning sellest ka linna nimi – Li Bais on provansaali keeles kalju. Külastame muuseumi, et imetleda vaateplatvormilt avanevaid vaateid ümbruskonnale.
    4. päev GORDES – SENANQUE – ROUSSILLONHommikusöök. Gordes on romantiline Provence’i väikelinn, mis on kuulsust kogunud ka Peter Mayle romaani alusel vändatud menufilmi Hea Aasta tõttu. Gordesi lähedal külastame oliivõli tehast. Ainult umbes 3 protsenti oliiviõlist, mis toodetakse Vahemere piirkonnas, on pärit Provence’ist. Kohalikud tootjad on teadlikult otsutanud eelistada kvaliteeti kvantiteedile. Võimalus külastada ka lavendli muuseumi. Seejärel külastame võimsat 12. sajandil tsistertslaste ordu poolt rajatud Senanque kloostrit, mis on ümbritsetud lavendliväljadest. Roussillonist avanevad kaunid vaated ümbruskonnale. Võtame ette matka ookri kivimurrus. Ookrit kaevandati seal enim 19. sajandi lõpul ja 20. sajandi algul, tooteid eksporditi üle maailma. Naudime kauneid vaateid ookerkaljudele. Legendi kohaselt olevat kunagi ammusel ajal võitluses langenud inglite sõnakuulmatu väe veri värvinud maapinna punaseks ning oligi sündinud ooker. Ooker oli juba eelajalooline jumestusvahend. Roussillon on ilmselt kõige tuntum ja külastatum leiukoht.
    5. päev MARSEILLE – IFI KINDLUS - CASSISHommikusöök. Sõidame Marseille’sse. Vaatame Marseille linnapanoraami Jumalaema kiriku juures. Jalutame sadama piirkonnas, kus võib proovida kuulsat kalasuppi bouillabaisse’i. Võimalus külastada Ifi saart, kus Alexander Dumas romaanikangelane krahv Monte Cristo vangistuses oli. Dumas ütles kunagi, et ajalugu on nael, mille otsa ma riputan oma lood. Tsiteerides Peter Mayle’i: “Näib olevat ühildamatu, et sellise sünge ajalooga paigal on nii imekaunis ümbrus.” Jalutame Cassisi külas, mis näeb välja kui piltpostkaart.
    6. päev PUHKUS RANNAS VÕI EKSKURSIOON: ARLES – NIMES - PONT DU GARDHommikusöök. Tänasel päeval on võimalus tutvuda vanade roomlaste pärandiga (lisatasu eest). 2000 aastase ajalooga Arles’is on palju vaadata. Teeme jalutuskäigu linnas – vana rooma teater ja areen, foorumi väljak. Arles’i linna nimega seostub kahtlemata ka nimi Van Gogh. Tõepoolest – just siia tuli Van Gogh 1888 aastal otsima „seda erilist valgust”.  Külastame Nimes’i, kus on kaunilt ühendatud roomlaste aegsed ehitised kaasaegse arhitektuuriga. Ekskursiooni käigus näeme hästi säilinud Rooma areeni ja templit. Seejärel vaatame kuulsat ja tõeliselt võimast vana-rooma akvedukti Pont du Gardi, mis annab suurepärase ettekujutuse roomlaste ehituskunstist.
    7. päev PUHKUS - SETE - VALMAGNEHommikusöök. Hommikupoolikul puhkus. Seejärel külastame Languedoci piirkonnas asuvat Sete’i poolsaart, mida sageli nimetatakse Languedoci Veneetsiaks. Sete on kosmopoliitne sadamalinn, mida ilmestab palju kanaleid. Jalutuskäik linnas - näeme Quartier bas ja Quartier haut linnaosa. Sete’i ümbrus on tuntud austrite kasvatuse poolest. Külastame 12. sajandist pärinevat Valmagne kloostrit, mis on ümbritsetud kaunist keskaegsest aiast. Soovijatele veini degusteerimine.
    8. päev LEND NIZZA-TALLINNHommikusöök. Varahommikune transfeer lennujaama.Hommikune otselend Nizza-Tallinn.
    Hind sisaldab* Lennupiletid Tallinn-Nizza-Tallinn* Lennujaamamaksud, käibemaks* Majutus seitsmel ööl La Grande Motte’i linnas hotellis*** (2-in toad), 7 hommikusöökiHotellil on bassein, kõik toad on konditsioneeriga.* Sõit kõigi mugavustega bussis (WC, video; soojad joogid hinna sees)* Ekskursioonid eesti keeles, giidi/reisijuhi teenused
    Lisakulud* * Ühene majutus hotellides (terve reisi vältel)* Tervisekindlustus al 126 EEK, maksumus sõltuvalt vanusest (-65a, 65-80a kallim tariif, lisainfo reisikindlustuse kohta). Soovitame vormistada ka reisitõrkekindlustuse!* Ekskursioon Arles-Nimes-Pont du Gard 30 EUR
    LisainfoHind ei sisalda sissepääsupileteid muuseumidesse ja teistele tasulistele objektidele.Muuseumide ja teiste tasuliste objektide hinnad:Senanque 6 EURMatkarada Roussillonis 2,50 EURIfi saarele sõit, muuseumLavendli muuseumOliiviõli muuseumVeini degusteeriminePaavstide palee 8,50 EURLaevasõit Camargues ca 10 EURValmagne klooster ja veini degusteerimineBaux muuseumHinnad võivad muutuda olenemata reisikorraldajast!
    Oluline teada:Raha soovitame vahetada vähemalt 300 EUR (alati mida rohkem, seda parem).Prantsusmaal pakutakse kontinentaalset hommikusööki, st kohvi/tee, mahl, saiake, moos.
    Jätame endale õiguse teha muudatusi reisiprogrammis.
    PALUME TUTVUDA GERMALO REISIDE REISITINGIMUSTEGA!
    MEELDEJÄÄVAT REISI!
    OMA SOOVIST TELLIDA REIS PALUME TEATADA HILJEMALT 25. MÄRTSIKS:TEIL ON VÕIMALIK VORMISTADA KOOLITUSPAKETT
    Olete oodatud!
    Teie Germalo Reisid
  • Hetkel kuum
Seotud lood
Kõik seotud lood

Suur analüüs: maailmamajanduse jõujoonte murrangus pole Euroopa seis kiita
Maailmamajanduses annavad tooni Hiina, India ja laiemalt globaalse lõuna tõus ning USA jätkuva olulisuse valguses paistab suurima kaotajana Euroopa, kirjutab majanduspublitsist Liis Laidre Äripäeva essees.
Maailmamajanduses annavad tooni Hiina, India ja laiemalt globaalse lõuna tõus ning USA jätkuva olulisuse valguses paistab suurima kaotajana Euroopa, kirjutab majanduspublitsist Liis Laidre Äripäeva essees.
Saunumi käive kasvas, kahjum kahanes
Saunum Group lõpetas mulluse majandusaasta suurema käibe ja väiksema kahjumiga kui varem.
Saunum Group lõpetas mulluse majandusaasta suurema käibe ja väiksema kahjumiga kui varem.
Articles republished from the Financial Times
Reaalajas börsiinfo
Myraka ettevõtlusblogi: viie milli eest vaba aega, palun! “Ükskõik kui pees vahepeal asjad on, kõik läheb mööda.“
Suure Mi toitlustusäri tänavuse hooaja kalender on koos, retseptid on koos, kaarik on stardi- ja mina laskevalmis, kirjutab Äripäeva toitlustusettevõtjast kolumnist Üllar „Myrakas“ Priks, kes seekordses postituses pajatab ajast, rahast ja elutööst.
Suure Mi toitlustusäri tänavuse hooaja kalender on koos, retseptid on koos, kaarik on stardi- ja mina laskevalmis, kirjutab Äripäeva toitlustusettevõtjast kolumnist Üllar „Myrakas“ Priks, kes seekordses postituses pajatab ajast, rahast ja elutööst.
Gasellid
Kiiresti kasvavate firmade liikumist toetavad:
Gaselli KongressAJ TootedFinora BankGBC Team | Salesforce
Genka ettevõtlusest: valin vähem raha ja rohkem vabadust
Henry Kõrvitsa ehk artistinimega Genka sõnul pole raha tema jaoks kõige olulisem. Tähtsam on oma aeg ja võimalus seda meelepäraselt veeta.
Henry Kõrvitsa ehk artistinimega Genka sõnul pole raha tema jaoks kõige olulisem. Tähtsam on oma aeg ja võimalus seda meelepäraselt veeta.
Tippjuhi tee avalikust häbipostist töövõiduni: süda jättis löögi vahele
Jaanika Altraja: rohepöördes õnnestumiseks tuleb vähendada ebavõrdsust
Ühetaoline tulumaks ja madalad varamaksud mõjuvad tänapäeval dogmaatiliste jäänukitena, mis suurendavad ebavõrdsust ja pidurdavad rohepööret, kirjutab Jaanika Altraja arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis
Ühetaoline tulumaks ja madalad varamaksud mõjuvad tänapäeval dogmaatiliste jäänukitena, mis suurendavad ebavõrdsust ja pidurdavad rohepööret, kirjutab Jaanika Altraja arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis
Ameerika RAM – üks auto kõikideks sõitudeks
Igapäevaselt tööle, naisega ostlema, pojaga trenni, nädalavahetusel sõpradega erinevaid hobisid harrastama, sekka suvilaehitusega seotud sõidud – kõik need saab edukalt tehtud aasta pikapi tiitliga pärjatud suure ja jõulise RAMiga USCAR – Ameerika Autost.
Igapäevaselt tööle, naisega ostlema, pojaga trenni, nädalavahetusel sõpradega erinevaid hobisid harrastama, sekka suvilaehitusega seotud sõidud – kõik need saab edukalt tehtud aasta pikapi tiitliga pärjatud suure ja jõulise RAMiga USCAR – Ameerika Autost.
Suur reede raadios: Jüri Ratas Keskerakonna võimust pealinnas
Tallinnas on toimunud revolutsioon: üle kahe kümnendi püsinud Keskerakonna võim on otsas. Aga kas uus võimuliit leiab neljakesi ka ühisosa?
Tallinnas on toimunud revolutsioon: üle kahe kümnendi püsinud Keskerakonna võim on otsas. Aga kas uus võimuliit leiab neljakesi ka ühisosa?
Tartus baaripidamise lõpetanud firma jäi töötajatele võlgu
Tartu Supilinnas Mülä baari varem vedanud firma läks pankrotimenetlusse, mis võiks ettevõtte ühe omaniku sõnul tuua lahenduse ka maksmata jäänud palkadele.
Tartu Supilinnas Mülä baari varem vedanud firma läks pankrotimenetlusse, mis võiks ettevõtte ühe omaniku sõnul tuua lahenduse ka maksmata jäänud palkadele.