Alcoa aktsia 2 aasta madalaimal tasemel

Rainer Saad 04. oktoober 2011, 20:51

Alcoa aktsia kaupleb madalaimal tasemel peale 2009. aasta maid kui analüütikud kärpisid alumiiniumitootja kasumiootusi seoses madalate alumiiniumi hindade ning Euroopa tootjate aeglustuvate tellimuste pärast.

Alcoa on esimene USA börsiettevõtetest, kes enda kvartalitulemused avalikustab. Investorid jälgivad Alcoa tulemusi, kuna see aitab seada tooni, mida investorid võivad teistelt ettevõtetelt oodata. Alcoa avalikustab enda tulemused 11. oktoobril.

Analüütikud ootavad 3. kvartaliks 24 senti aktsia kohta, mis on 32% vähem kui 1. juulil prognoositud 36 senti. Analüütikud on langetanud ka 2011. aasta kasumiprognoosi 17% ehk 1,12 dollarile aktsia kohta. Eelnev prognoos oli 1,34 dollarit aktsia kohta.

Anthony Rizzuto, Dahlman Rose & Co.-s oli üks viimastest analüütikutest, kes kärpis Alcoa prognoose. „Me rääkisime Alcoa juhtkonnaga ning nende sõnul koges enamus turge, välja arvatud lennundus, aeglustumist kuna domineerisid makromajanduslikud mured. Selline aeglustumine on kõige suurem Euroopas,” ütles Rizzuto.

Vaatamata mitme kuu pikkusele langusele on Alcoa aktsia Wall Streetil hinnas. 61% 18-st analüütikust soovitavad investoritele Alcoat. Ainult 2 analüütikut soovitavad müüa.

Alcoa aktsia maksab 8,80 dollarit. Aktsia on aastaga kaotanud 42% oma väärtusest, olles sellega üks enim langenud kõikidest Dow Jonesi komponentidest.  

 

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
04. October 2011, 20:53
Otsi:

Ava täpsem otsing