Andres Suimets: Tallink ja OEG võiks tõusta üle 50%

Indrek Kald 05. oktoober 2011, 08:58

Aktsiaanalüüs näitab tõusuruumi üle 50% nii Tallinkile kui ka Olympic EG-le, ütles Swedbanki Balti aktsiate vahenduse üksuse juht Andres Suimets.

Tema sõnul on võlakriis peamine põhjus, miks Tallinna börs langes III kvartalis 17%, sest kohalike börsiettevõtete tulemused ja üldine makropilt ei ole andnud põhjust aktsiaid nii madalatele tasemetele müüa.

"Investorid on pigem lähtunud üldisest hirmust, et Euroopa probleemide lahendamine on olnud liiga vaevaline ja aeglane ning see hakkab pidurdama majanduskasvu ja ka tänase päeva seisuga ei ole tekkinud mingit kindlustunnet pakutavate lahenduste suhtes," rääkis Suimets ERRile.

Isegi kui keegi väga tahaks Eestisse läbi Tallinna börsi raha paigutada, jääks tema sõnul tõenäoliselt paljude jaoks võimalustest puudu ja see on kahetsusväärne.
"Börsile on selgelt vaja uut verd ja seda meie tänasest keskmisest emitendist oluliselt suurema ettevõtte näol, seni ei paku meie börs piisavalt võimalusi isegi kodumaistele investoritele rääkimata välismaistest institutsionaalsetest," märkis Suimets.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. October 2011, 12:05
Otsi:

Ava täpsem otsing