Baltimaad ostsid Venemaalt enneolematult palju elektrit

Anne Oja 05. oktoober 2011, 17:48

Balti riigid importisid Venemaalt 6 TWh elektrienergiat, mida on rohkem, kui Latvenergo toodab terve aastaga, kirjutas ajaleht Dienas Bizness.

Sellised andmed käis välja Eesti Energia, mille andmetel maksid Balti riigid Vene elektri eest 120 miljonit eurot. Lõviosa Vene elektrist kulus Leedule, mis on pärast Ignalina aatomijaama sulgemist sügavas elektridefitsiidis.

Venemaa osa Baltimaade elektriimpordis võib veelgi kasvada, sest juba praegu töötab Kaliningradi lähedal kaks gaasielektrijaama, mis toodavad rohkem, kui piirkonnas elektrit kulutatakse ning 2018. aastaks tahetakse sinnakanti ehitada veel kaks aatomielektrijaama.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    05. October 2011, 17:48
    Otsi:

    Ava täpsem otsing