Moody’s kärpis Itaalia reitingut

Rainer Saad 05. oktoober 2011, 00:20

Moody’s Investors Service kärpis Itaalia valitsuse võlakirjade reitingut A2-le, eelnevalt Aa2-lt, viidates poliitilisele ebakindlusele ja kasvavatele riskidele seoses pikaajalisel finantseerimisel. Moody’se sõnul on Itaalia väljavaade negatiivne.

Moody’s põhjendas reitingu alandamist sellega, et Itaalial on pikaajaliselt raske saada finantseeringut seoses suure võlatasemega SKP-st ning olemasoleva euroala võlakriisiga, mis on halvendanud eurotsooni riikide finantskeskkonda ja kindlust. 

Moody’s ütles enda raportis, et suurenenud on languse riskid Itaalia majanduse kasvule seoses makromajandusliku nõrkusega ning globaalse majanduse jahtumisega.

Reitinguagentuur tõi välja, et Itaaliat puudutavad ka rakendamisega seotud riskid ja ajakulu, et saavutada valitsussektori eelarve konsolideerimise eesmärgid seoses majandusliku ja poliitilise ebakindlusega. 

 

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
05. October 2011, 00:20
Otsi:

Ava täpsem otsing