Rahavaidlus

Katri Soe-Surén 07. oktoober 2011, 14:39

Saksamaa on vastu prantslaste plaanile kasutada EFSFi vahendeid Prantsuse pankade rekapitaliseerimiseks.

Agentuuri Reuters andmetel on Saksamaa selle poolt, et pangad prooviksid esialgu iseseisvalt hankida turgudelt värsket kapitali. Kui see ei õnnestu, tuleb rakendada siseriiklikke tugimehhanisme. Saksamaa puhul oleks see näiteks pankade päästefond SoFFin. Ja alles siis, kui kapitali enam teisiti hankida pole võimalik, tuleks kasutada EFSFi. Selleks tuleb aga koostada riigi finantssüsteemi saneerimisplaan ja seda ka ellu viia.

Saksa kantsler Angela Merkel ja Prantsusmaa president Nicolas Sarkozy kohtuvad sel pühapäeval Berliinis, muu hulgas tuleb jutuks prantsuse pankade seis ja võimalik rekapitaliseerimine. Euroopa Komisjon kutsus eile liikmesriike üles tegema pankadele häda korral kapitalisüste, et hoida ära uut panganduskriisi.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. October 2011, 11:55
Otsi:

Ava täpsem otsing