Müüt turundustöötaja kõrgest palgast purunes

Kristina Traks 10. oktoober 2011, 00:00

Enamasti algab turundustöötajate palk 1200 eurost kuus, kuid väiksem firma võib omale spetsialisti leida ka 800 euro ehk "vaid" 12 500kroonise palgaga.

Rusikareegel on see, et mida suurem ja rahvusvahelisem firma, sest kõrgemale küünib turundaja palk ning et erinevate tulemustasude ja boonustega võib tubli turundustöötaja teenida omale vaat et teise kuupalga lisaks.

Ühes väikefirmas näiteks on turundustöötajal võimalus projekti õnnestumisel tulemustasuna saada lausa pool projekti kasumist. Palju sõltub ka muidugi sellest, mis rollis on turundustöötaja ettevõttes - kas ta on n-ö pastakate tellija või strateeg ja firma näo kujundaja

Palganumber jäi välja ütlemata. Oma nime all polnud ettevõtted nõus oma turundusosakonna palgavahemikke avaldama.

Rakvere Lihakombinaadis hoolitseb ettevõtte turundusküsimuste eest seitse inimese. Nad tegelevad kõigi turundusalaste küsimustega alates tootearendusest kuni kommunikatsioonini välja.

Ettevõtte juht Anne Mere ütles, et toiduainetööstuses on turundus valdkond, mis pakub turundusinimestele väga suuri võimalusi ja väljakutseid, sest tootearendus, innovatsioon ja töö kaubamärgi ehk brändiga on pidev ja intensiivne. Turundustöötajate palk koosneb tema sõnul põhipalgast ja tulemustasust. Sellele lisanduvad turundajate jaoks oluliste motivaatoritena erialased koolitused, ametireisid messidele või teistes riikides asuvatesse tootmisüksustesse, lisas Mere.

Swedbanki turundusosakonna juhataja Ines Estrin sõnas, et turundusinimesi pole panka kerge leida. "Panga turunduses on vaja laiapõhjalist teadmist ning kogemust kõikidest turundusmeetmetest, raske on leida häid ja kogenud spetsialiste." "Vakantsetele kohtadele kandideerijaid on palju, aga kogemusi ja oskusi napib," ütles ta.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2011, 19:03
Otsi:

Ava täpsem otsing