Andrus Saar: suhtumine õpetaja palka nõukogudeaegne 

Kadrin Karner 10. oktoober 2011, 09:53

„Praegune suhtumine õpetajate töötasusse meenutab suhtumist Nõukogude ajal,“ kirjutab sotsioloog Andrus Saar Õpetajate Lehes. „Õpetajad olid juba tollal tugevalt alamakstud ning sama kordub taasiseseisvunud Eestis.“

Saare sõnul pole see viimaste aastate trend vaid sai alguse kohe Eesti taasiseseisvumisel, vahendas Delfi. "Õigemini, vene ajastu suhtumine lihtsalt jätkus. Õpetajaskonda alaväärtustati (nagu ka kultuuritöötajaid, sotsiaaltöötajaid, medõdesid jt)," jätkas Saar.

Saar rääkis artiklis, et ametiühingud on 20 aasta jooksul küll head tööd teinud, kuid viimase majanduskriisi alates jäi nende tegevus õpetajate palkade tõstmisel jõuetuks.  

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. October 2011, 12:23
Otsi:

Ava täpsem otsing