Teisipäev 28. veebruar 2017

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

Taanis uus panga pankrot

Sirje Rank 10. oktoober 2011, 11:13

2008. aasta finantskriisist alates on Taanis pankrotti läinud kümme panka – nädalavahetusel vandus alla Max Bank A/S, mille head varad võtab riigi garantiide abil üle Sparekassen Sjaelland A/S ning osad halvad varad Taani riik.

Panga võlausaldajad pääsevad seekord terve nahaga, panga aktsionärid jäid aga oma investeeringust ilma, vahendas agentuur Bloomberg.

Max Bank laveeris sellega mööda Euroopa kõige karmimatest pankade pankrotireeglitest, mis on tänavu veebruarist juba kahel korral sundinud võlausaldajaid kahju kandma. See on rahvusvahelised kapitaliturud enamuse Taani ca 120 panga ees lukku löönud, mis sundis Taani seadusandjad läinud kuul reegleid üle vaatama ja pehmendama, et püüda võlausaldajaid säästa ja pangad laenuturule tagasi aidata.

Max Bank kuulutas end maksejõuetuks, kui Taani finantsjärelevalve sundis panka suurendama halbade varade mahakandmisi.

Esimesel poolaastal kirjutas Max Bank korstnasse 79,2 miljoni Taani krooni väärtuses halbu laene, lisaks 218 miljonile, mis kanti maha aastail 2009–10. Veebruaris avaldatud aastaaruandes nentis Max Bank, et 34% panga laenuportfellist on ehitus- ja kinnisvarasektorile antud laenud, mis Taani finantsjärelevalve on hinnanud kõige riskantsemaks.

ļæ½ripļæ½ev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
11. October 2011, 12:30
Otsi:

Ava täpsem otsing