Apple hakkab  telekomiturgu lammutama

Raivo Sormunen 11. oktoober 2011, 10:39

Apple loob tasuta teenuse iMessage, mis lubab iPhone'i, iPadi ja iPodiga üle wifi ja 3G võrgu saata SMSe, fotosid, videoid jms.

Rakendus on osa Apple'i viimasest mobiilplatvormist iOS 5, kirjutab appleinsider.com.

Ajalehe New York Times andmeil on mobiiltelefonide operaatorid teenuse tuleku eel mõnevõrra hirmul, kuna see võib telekomiturul hakata ümber mängima kõrge kasumimarginaaliga SMSide ja MMSide turgu.

Sanford C. Bernstein analüütik Craig Moffett andmeil saadetakse igal aastal ainuüksi USAs kaks triljonit tekstisõnumit. See annab telekomifirmadele aastas umbes 20 miljardit dollarit käivet, millest ainuüksi Verizon võtab seitse miljardit.

Kui tavalise kuni 160 tähemärgiga piiratud tekstisõnumi hinnaks on USAs kuni 0,2 dollarit, siis tähendab see, et 1 MB info edasisaatmine võib maksta tekstisõnumi saatjatele kuni 1500 dollarit, märgitakse New York Timesis. Samas andmeside puhul võib 1 MB hinnaks tulla vaid 0,0125 dollarit, kui kasutada kuus 25 dollarit maksvat ning 2 GB mahulist andmesidepaketti.

Mobiilturu analüütik Chetan Sharma lohutab telekomifirmasid sellega, et iMessage'i teenuse kasutamine on hetkel ainult võimalik iOS platvormi ning see võtab enda alla hetkel vaid umbes 5% tekstisõnumiturust.

Apple'i aktsia tõusis eile 5,1% ning jõudis selle kuu kõrgeima tasemeni, 388,81 dollarini.

ļæ½ripļæ½ev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
12. October 2011, 17:40
Otsi:

Ava täpsem otsing