Neljapäev 20. oktoober 2016

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

Koppel: võlgade mahakandmine peab jätma pangad toimivaks

Kaisa Gabral 24. oktoober 2011, 10:43

SEB privaatpanganduse strateegi Peeter Koppeli sõnul peaks pankade vastutust võlakriisi võlgade mahakirjutamisel toetama pehmendav mehhanism.

"Pangad peaksid saama sellise vastutuse, et nad jääksid püsti, et süsteemi seisukohalt olulistel pankadel ei tekiks selliseid probleeme, mis finantssüsteemi üldisemalt mõjutaks," rääkis Koppel ERRi raadiouudistele.

Finantsanalüütiku sõnul on selge, et kui on ostetud probleemsete riikide võlga, siis investeerimiskahju on asi, mida pankadel kanda tuleb. "Paraku on pankadel probleemsete riikide võlga piisavalt, kuid pankade raamatupidamises seda veel piisavalt kajastatud pole," märkis ta.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
26. October 2011, 07:40
Otsi:

Ava täpsem otsing