Berlusconi võib tagasi astuda

Katri Soe-Surén 26. oktoober 2011, 10:44

Itaalia ajalehed kirjutavad, et ametist väsinud peaminister Silvio Berlusconi võib veel enne aasta lõppu ametist tagasi astuda.

La Repubblica kirjutab, et Berlusconi sõlmis populistliku Põhjaliiga juhi Umberto Bossiga salajase pakti, milles lubab tagasi astuda ning et märtsis 2012 on ennetähtaegsed valimised. Berlusconi valitsusaeg lõpeks muidu alles 2013. aasta kevadel. Salajasest paktist kirjutab ka päevaleht La Stampa.

Bossi lubas vastutasuks olla nõus pensioniea tõstmisega 67 aastale, mis on oluline punkt Berlusconi säästuplaanis. Täna Brüsselis algav ELi ülemkogu ootab suure võlakoorma all ägavalt Itaalialt kirjalikke lubadusi säästumeetmete rakendamiseks.

Väidetavalt on pikkadest tema vastu suunatud kohtuprotsessidest ning Euroopa survest frustreeritud Berlusconi ühes telefonikõnes kellelegi ajalehetoimetajale öelnud, et "paari kuu pärast kaon sellest kuradi riigist, mis mu oksele ajab."

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
27. October 2011, 11:42
Otsi:

Ava täpsem otsing