Eesti piloodid teenivad edukalt leiba välismaa lennufirmades

Birjo Must 29. oktoober 2011, 14:23

Eelkõige ehitajate, IT-spetsialistide ja meditsiinitöötajate eksportijana tuntud Eesti valmistab välismaa ettevõtete jaoks ette ka häid piloote – lähiriikide lennufirmades töötab neid ligi kolmkümmend.

Põhilised lennufirmad, kuhu eestlased tööle on läinud, on lõunanaabrite Air Baltic, soomlaste Finnair ja norralaste Norwegian. Viimases töötab Boeing 737-800 kaptenina staažikas lendur Anatoli Roost, kes kuni tänavuse aprillikuuni sai palka Estonian Airist.

«Eks igaüks tahab end täiendada ja uue tehnika peale üle minna,» põhjendas Roost lahkumist.

Air Balticus on kokku tööl 14 Eesti pilooti ning kolm eestlast on Finnairi palgal.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
01. November 2011, 08:19
Otsi:

Ava täpsem otsing