Investeerimisriskiga elukindlustus kaotas populaarsust

Romet Kreek 31. oktoober 2011, 10:28

Investeerimisriskiga elukindlustuse (IRE) lepingute alusel laekunud kindlustusmaksete maht vähenes esimesel poolaastal mullusega võrreldes 31 protsenti, kirjutas finantsinspektsioon värskelt avaldatud Eesti finantsteenuste turu ülevaates.

IRE kindlustuse lepingute arv vähenes tuhande võrra, 45 000-le. IRE elukindlusmaksete maht vähenes 20,5 miljonilt eurolt 14 miljonile.

2011. aasta I poolaastal laekus ühte IRE lepingusse keskmiselt 312 eurot. Samas võrreldes aastataguse perioodiga on makse summa märgatavalt vähenenud: 2010. aasta I poolaastal oli keskmine sissemakse summa 445 eurot.

Mandatum kaotas turuosa. Kindlustusmaksete laekumine IRE-s vähenes oluliselt kõikide elukindlustusseltside lõikes. Suurim langus toimus Mandatum Life Insurance Baltic’us, mille tulemusena vähenes tema turuosa IRE valdkonnas 54%-lt 46%-ni. Swedbank Life Insurance’i turuosa kasvas 29%-lt 34%-ni ning SEB Elu- ja Pensionikindlustuse turuosa 12%-lt 13%-ni.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    31. October 2011, 10:28
    Otsi:

    Ava täpsem otsing