Ekspress teenis suvel masujärgselt taas kasumit

Raivo Sormunen 02. november 2011, 11:13

Ekspress Grupp teenis kolmandas kvartalis 0,12 miljoni eurose kasumi. Meediafirma märgib vahearuandes, et tegemist on esimese korraga alates majanduskriisi algusest, kui kontsern suutis teenida kolmandas kvartalis taas kasumit.

Ekspress Grupi EBITDA (kulumieelne ärikasum) oli kolmandas kvartalis 1,6 miljonit eurot, mida on 22% enam kui aasta eest. Lõviosa EBITDA kasumist (1,42 miljonit eurot) andis trükiteenuste turg.

Ekspress Grupp märgib, et kolmas kvartal on kontserni äritegevuse hooajalisust arvesse võttes kõige madalamate tuludega. Reklaamiturg on suvekuudel vaikne ning samamoodi mõjutab suvi lugejaid, mistõttu väheneb perioodika tellimuste ja üksikmüügi eksemplaride arv. Samuti on madalseisus raamatute müük, mille kõrghooaeg saabub viimases kvartalis ning on eriti hoogne jõuluperioodil.

Väiksemad tellimused mõjutavad ka trükitavate toodete mahtu ning masinate koormatus juulis-augustis on madalam kui teises ja neljandas kvartalis.

Meediakontserni müügimaht kasvas kolmandas kvartalis 12,97 miljoni euroni, mida on 10% enam kui aasta eest. Müügist ligi pool andis trükiteenuste segment (6,13 miljonit eurot), perioodiliste väljaannete kanda jäi 5,61 miljonit ja online-meedia teenis kvartaliga 2 miljonit eurot tulu.

Tulemus vastas praktiliselt LHV Panga ootustele, milleks oli 13 miljoni eurone müügimaht ja 0,0 miljoni eurone kasum.

Ekspress Grupi aktsia on täna Tallinna börsil tõusnud 7,25%, tasemeni 1,11 eurot, kuid väga palju on selle taga tõenäoliselt ka üleüldine hinnatõus (börsi koondindeks OMXT oli kella 11:00 ajal 3,2% plusspoolel).

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
02. November 2011, 11:17
Otsi:

Ava täpsem otsing