Madis Müller: Kreekal pole ju alternatiivi

Indrek Kald 02. november 2011, 15:29

Eesti Panga asepresidendi Madis Mülleri sõnul jääb arusaamatuks, millist alternatiivi näevad kreeklased neile pakutavale abipaketile.

"Täna ei ole küsimus selles, et me saaks kuidagi vaielda vastu ettepanekule korraldada rahvahääletus, [vaid selles, et] ei ole väga selge, mis on nende arvates alternatiiv," rääkis ta Vikerraadios.

Müller rõhutas, et Kreeka abistamine eeldab igal juhul, et riik astub ise samme reformides majandust ja kärpides kulusid. "Kui Kreeka lükkab tagasi kõik nõutavad kärpemeetmed, /.../ siis ma ei ole kindel, et EL saab lõpmatuseni jätkata Kreeka finantseerimist," kinnitas ta.

Mülleri sõnul pole ratsionaalseid argumente, miks peaks olema Kreeka huvides euroalast lahkuda, samuti pole eurotsooni lagunemisest huvitatud teised liikmesriigid, ent kokkuvõttes on tegu mitte ainult ratsionaalsete otsustega, vaid poliitilise küsimusega.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
04. November 2011, 09:55
Otsi:

Ava täpsem otsing