"Ka kreeklased on hämmeldunud"

Indrek Kald 02. november 2011, 12:27

Kreeka ja Küprose investoritele kuuluva Marfin Pank Eesti juhi Riho Rasmanni sõnul on kreeklased hämmingus peaminister George Papandreou otsusest korraldada rahvahääletus.

"Sellist käiku ja nii ootamatult ei osanud keegi ilmselt ette näha, kuigi Papandreou oli sellest referendumist rääkinud juba ka eelmistel perioodidel, et peab rahva käest küsima ja vaatama, mis rahvas otsustab. Aga, et see nüüd käidi välja piltlikult öeldes kellegagi konsulteerimata, isegi oma valitsuskabineti liikmetega, see on tekitanud kreeklastes suurt hämmingut," rääkis Rasmann Vikerraadios.

Küsimusele, mis päästaks Kreeka halvast olukorrast, vastas Rasmann, et vaja oleks aega. "Aga aega on Kreekas natukene raske tekitada, teades kui tugevad on sealsed ametiühingud ning kui meelsasti nad lähevad streikidesse, selle asemel, et majandus korda teha ja maksu koguda," sõnas ta ning lisas, et mentaliteedi muutmine ongi kõige raskem küsimus.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
04. November 2011, 09:54
Otsi:

Ava täpsem otsing