Laupäev 25. veebruar 2017

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

Lobjakas: eurotsooni saab päästa Saksamaa

Kadrin Karner 08. november 2011, 08:19

Välispoliitika instituudi analüütiku Ahto Lobjakase hinnangul ähvardab üha laienev võlakriis kogu eurotsooni tulevikku ning seda saaks päästa ainult Saksamaa.

"Saksamaa peab midagi lubama: kas maksma, garanteerima võlgasid või laskma Euroopa Keskpangal raha trükkida ja minna inflatsiooniteed. Kõik need on aga lahendused, mille Saksamaa praegune valitsus on välistanud. Siin ongi probleem," selgitas Lobjakas ETV saates "Välisilm".

Suurim probleem on aga see, et Kreeka võlakriis võib levida ja Lobjaka sõnul toimub juba praegu tegelik sündmus Itaalias, kus on valitsus umbes sama savistel jalgadel, kui oli Kreekas paar päeva tagasi.

ļæ½ripļæ½ev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
08. November 2011, 08:20
Otsi:

Ava täpsem otsing