Mikser: võimuparteid kaotavad toetust kõikjal

Katariina Krjutškova 21. november 2011, 13:43

Võimuvahetused Euroopa riikides pole seotud niivõrd ideoloogiliste eelistustega, kuivõrd kriisiga, mille tõttu kahaneb võimuerakondade toetus üheaegselt kõigis Euroopa suurriikides, märkis sotsiaaldemokraatliku erakonna juht Sven Mikser.

„Gallupite numbrid näitavad, et kõik võimul olevad erakonnad on toetust kaotamas. See ei ole niivõrd seotud ideoloogiaga, vaid ikkagi sellega, et kriisi ajal on raske teha populaarseid otsuseid,“ ütles Mikser.

Mikseri arvates on Hispaania pikaaegselt võimul olnud sotside ja Itaalia parempoolse valitsuse toetuse kaotamisel üks ja sama põhjus. „Ajend on kõigil juhtumitel sama: riikide sattumine võlakriisi keskmesse ja riikide võimetus vabalt turgudelt laenu võtta,“ selgitas ta.

Mikseri sõnul on Eesti sotside tulevikuväljavaated head, sest ka peale valimisi on erakonna toetusnumbrid tõusuteel.

Mikser vastas Äripäeva päevaküsimusele "Kas sotsiaaaldemokraatial on tulevikku?" Küsimus oli ajendatud Hispaania valimistulemustest, kus seitse aastat võidukalt riiki juhtinud sotsid said ajaloo halvima valimistulemuse.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
21. November 2011, 13:44
Otsi:

Ava täpsem otsing