Euroala inflatsioon üle normi ja töötus tõusul

Sirje Rank 30. november 2011, 13:30

Eurostati täna avaldatud esialgsel hinnangul püsis inflatsioon euroalal novembris 3% tasemel ehk kõrgemal keskpanga soovitud 2% piirist. Teise täna avaldatud statistika järgi kerkis töötuse määr enam kui 13 aasta kõrgeimale tasemele.

Veel halbu uudiseid süvenevale võlakriisile lisaks, märkis agentuur Bloomberg. Analüütikud ootavad tuleval nädalal taas euroala intressimäärasid arutavalt Euroopa Keskpangalt uut intressimäärade kärbet.

"Väga tõenäoline võimalus, et euroala SKP neljandas kvartalis uuesti kahaneb, samal ajal kui inflatsioonisurve hakkab taanduma, võimaldaks Euroopa Keskpangal uuesti intressimäärasid alandada," ütles IHS Global Insighti ökonomist Howard Archer. "On ilmne, et nii ettevõtted kui tarbijad on väga mures," lisas ta.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
30. November 2011, 13:31
Otsi:

Ava täpsem otsing