Hiina keskpank kääris käised

Romet Kreek 01. detsember 2011, 07:50

Hiina aktsiaturg tegi eile 3,3 protsendise kukkumise, kuna kardeti, et valitsus ja keskpank ei elavda majandust ka 2012. aastal, kuigi aktsiaturgudel oli seda spekuleeritud. Aktsiaturu sulgemise järel teatas Hiina keskpank pankadele reservmäära alandamist, mis jätab pankadele rohkem raha laenu andmiseks.

Hiina kärpis suurte pankade reservmäära 50 baaspunkti võrra 21 protsendile. Uus reservmäär jõustub 5. detsembril.

Hiina panku peetakse reitinguagentuuri Standard & Poor’si poolt USA omadest krediidikõlblikumateks.

China Construction Bank ja Bank of China, kelle reitinguid tõsteti, on nüüd agentuuri poolt USA suurpankadest kindlamaks arvatud. Paljudelt Lääne-Euroopa ja USA pankade reitinguid kärbiti või alandati nende reitingute väljavaateid.

Loe pikemalt tänasest paberlehest.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    01. December 2011, 07:50
    Otsi:

    Ava täpsem otsing