Seppik: elamislubade äri on julgeolekuoht

Kaisa Gabral 02. detsember 2011, 09:44

Keskerakonna juhatuse liige Ain Seppik arvab, et IRL-i poliitikute äri elamislubade vahendamisel Vene ärimeestele on ohuks nii Eesti kui Euroopa Liidu julgeolekule ja asja peaks uurima kaitsepolitsei.

"Tegemist on riigi julgeoleku probleemiga ja kahjuks mitte ainult Eesti riigi, vaid kogu Euroopa Liidu julgeoleku probleemiga. Kuna Schengeni süsteem põhineb usaldusel ja kõik need inimesed, kes siia elamislubadega selliste skeemidega tuuakse, pääsevad ju kogu Schengeni ruumis liikuma," ütles Seppik ERR-i uudisteportaalile.

"See on tegelikult rahvusvaheline skandaal, mis praegu on välja tulnud," lisas ta.

Seppik märkis, et kui elamislubade taotlejate äriplaane ja taustu sisuliselt ei kontrollita, siis võib Schengeni ruumi sattuda igasuguseid inimesi, kes saavad Euroopa Liidus sisuliselt kõik samad õigused, mis on Euroopa Liidu kodanikel.

 

 

 

ļæ½ripļæ½ev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
05. December 2011, 09:34
Otsi:

Ava täpsem otsing