"S&P otsus on ebaõiglane"

Katri Soe-Surén 06. detsember 2011, 11:09

Eurogrupi juht Jean-Claude Juncker kritiseeris S&P hoiatust euroal riikide reitingu langetamisest karmide sõnadega.

„Ma ei ole häiritud, pigem üllatunud,“ ütles Luksemburgi peaminister. Peaaegu kõiki euroala riike negatiivse väljavaatega varustada on „ebaõiglane“ ja „täielikult ülepingutatud“ otsus. Hoiatus on „nokaut kõigile riikidele, kes püüavad oma eelarvedefitsiiti vähendada“. Junckeri sõnul on üllatav, et otsus tuleb vahetult enne otsustavad ELi tippkohtumist.

Prantsusmaa rahandusminister Francois Baroin teatas, et tema riik ei vaja enam „kolmandat säästukava“ ja ka mitte „edasisi meetmeid“. Prantsusmaa ei pea ka pumpama riigi raha pankadesse. Baroini arvates ei arvestanud reitinguagentuur Prantsuse-Saksa uute kriisiplaanidega.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
08. December 2011, 09:14
Otsi:

Ava täpsem otsing