Artikkel
  • Kuula
    Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

    Olympicu uus juht Jääger: otsime uusi turge

    Tulevane Olympic Entertainment Groupi juhatuse esimees Madis Jääger põhjendas muudatusi juhatuses sellega, et sinna on vaja tuua juurde jõudu ja kogemusi. “Ettevõtte eesmärk number üks on olla edukas praegustel turgudel, valmistume sisenemiseks uutele turgudele ning loomulikult jätkame internetikasiino laienemise kavaga,” sõnas ta.

    Intervjuu Madis Jäägeriga on tehtud enne seda, kui Äripäeva toimetusse jõudis info, et Olympic valmistab praegu ette ühte suurtehingut.
    Millised on Teie eesmärgid Olympic EG juhina? Kogu Olympicu juhtkonna tegevuse eesmärk on aktsionäride vara väärtust suurendada. Meil on tugev ja motiveeritud meeskond, et seda eesmärki ellu viia. Kontserni konkreetsemad eesmärgid seonduvad tugeva positsiooniga olemasolevatel turgudel ja laienemisega uutele turgudele.
    Millal tuleb Olympicu jaoks sobiv laienemisvõimalus? Üks laienemise eeldusi on normaalne regulatiivne keskkond ning seejärel tuleb teha valik, kas investeerida uuele turule ise või kedagi üles osta. Majanduses süvenev ebakindlus võib mõjutada ka mitmeid kasiinoettevõtteid, kes ei suutnud eelmise kriisi ajal tekkinud oludega kohaneda. Viimasel ajal on meile pakutud mitmeid kasiinoettevõtteid, kuid ühegi tehinguni me jõudnud ei ole.
    Mis on Teie jaoks suurimad väljakutsed Olympicu juhtimises? Olympic on hästi üle elanud eelmise majanduskriisi järgse perioodi, muutes senised operatsioonid efektiivsemaks ja kasumlikumaks. Leian, et Olympicu praegune tervislik seisund on hea ning võrreldes konkurentidega veelgi tugevam kui mõne aasta eest. Peame kasutama oma eeliseid tegevuse laiendamiseks uutel turgudel. Samas ei ole saladus, et praegust Euroopa majandussituatsiooni iseloomustab väljakutsete aeg, mis võib mõjutada järgmiste aastate arengut. Me oleme organisatsioonina läbinud päris hea “kriisitreeningu” ja valmis ka korduvateks keerulisteks olukordadeks.
    Mis oli Olympicu jaoks “kriisitreening”? Meil oli tippajal 133 kasiinot, praegu 63. Laienemisfaasis ostetud uute ettevõtetega saime kaasavaraks ka mõningase ebaefektiivsuse ja majanduskriisis tuli teha otsuseid, kas jääda ellu või mitte. Kui me vaatame, kui palju me teenime praegu tulu ja kasumit 63 kasiinoga võrreldes toonase 133ga, siis me oleme hästi hakkama saanud. Oleme loobunud halvast kaasavarast, väljudes Rumeenia turult ning sulgedes päris palju kasiinosid kõikides riikides.
    Miks Olympicus üldsegi juht vahetub, ettevõttel läheb ju väga hästi? Toome juhatusse juurde jõudu ja kogemusi, et meie peamised tegevusvaldkonnad oleksid veelgi paremini kaetud. Meie tegevusala – kasiinomeelelahutus – on küll üks, kuid tänaseks oleme oma internetikasiino arenguga jõudnud nii kaugele, et peame vajalikuks tippjuhtkonna tasandil sellele veelgi tõsisemalt tähelepanu pöörata. Senise juhil Indrek Jürgensonil kulus juba praegugi suur osa ajast internetikasiino teemadele ning seetõttu oli loogiline vajadus juhatust laiendada ja vastutusvaldkondi ümber jagada.
    Millised on Olympicu investeeringuplaanid? Jälgime aktiivselt mitut potentsiaalset turgu, kuid mis tahes otsuste juures on oluline jälgida ka nii-öelda suurt pilti. Olulises mahus investeeringute jaoks peab olema praeguses majanduskeskkonnas varasemast märgatavalt suurem kindlus. Paraku ei saa me börsiettevõttena oma investeerimisplaanidest täpsemalt rääkida enne, kui oleme börsikanalite kaudu oma aktsionäre teavitanud.
    Mis on Olympicu põhistrateegia, kas keskenduda olemasolevatele turgudele või plaanite laieneda? Eesmärk number üks on olla edukas praegustel turgudel. Paralleelselt valmistume sisenemiseks uutele turgudele, kuid – nagu öeldud – peab selleks leiduma sobilik võimalus. Loomulikult jätkame internetikasiino laienemise kavaga.
    Kas Olympic panustab rohkem internetikasiinode või n-ö maapealsete kasiinode arengusse? Panustame mõlemale. Samas on selge, et meie tulemustest on maapealsetel operatsioonidel oluliselt suurem osakaal ning see lähiaastatel drastiliselt ei muutu.
    Olympic on tegutsenud internetikasiinoäris kaks aastat. Mis on internetikasiinoäri ootustest realiseerunud ja mis mitte? Ootused on suures osas realiseerunud. Alustasime Eesti turult ja Eesti turg on hea õppimise koht. Nüüd oleme selgelt vaatamas Eestist väljapoole. Ning see on ka üks põhjustest, miks Indrek (Jürgenson – toim) sellega rohkem tegeleb. Kokkuvõtlikult ma arvan, et me oleme Eestis kätte saanud oma esimesed õppetunnid, kuidas internetikasiinoäri teha.
    Kas Te jätkate Olympicu kullaostu strateegiaga? Me ei saa rääkida pikaajalisest strateegiast, kuna Olympicu põhitegevus on siiski kasiinomeelelahutuse pakkumine. Globaalse majanduse ja finantsturgude praeguses olukorras oleme seisukohal, et ühe osa vabade vahendite paigutamine investeerimiskulda oli aktsionäride huve teeniv otsus. Seni on see investeering olnud kasumlik ning riskid oleme maandanud stop loss limit lepingu kaudu.
    Kas Olympicu aktsiast võib saada dividendiaktsia? Kindlasti on selline areng võimalik. Samas on meie eesmärk praegu teha uusi ja kasumlikke investeeringuid. Olympicu praegune strateegia fokuseerib selgelt uute turgude otsimisele ning haarde laiendamisele nii maapealsetes kui ka internetikasiinos.
    Armin Karu arvamusartiklist jäi mulje, et Olympic EG hakkab vaatama Aasia turu suunas. Kas plaanite avada Macaus või Singapuris hotell-kasiino või kaalute seal internetipõhiste hasartmängude pakkumist? Ei saa kõiki kaarte avada, kuid mis puutub hotell-kasiinode avamisse Macaus või Singapuris, siis seal on väga selged litsentsitingimused. Praegu ma ei ütle midagi kindlat. Me vaatame Aasia poole, aga me vaatame ka teiste arenevate turgude ja ka Euroopa poole.
     
    Kes on kes
    Madis Jääger
    Sünniaeg: 17. jaanuar 1980Haridus – 2011 University of Nevada, Reno; Executive Development Program; Strategic Leadership in the Gaming Industry1998–2002 Estonian Business School, rahvusvahelise ärijuhtimise bakalaureusekraad – cum laudeTöökogemus2010– … Olympic Entertainment Group AS juhatuse liige, kontserni finantsdirektor   2008–… Vandeaudiitor ja Audiitorkogu liige2001–2010 AS PricewaterhouseCoopers, viimased kolm aastat juhtivaudiitor2000–2001 EBS Üliõpilasomavalitsus, president – liikme staatus: EBS Üliõpilasesindus, EBS Senat
     
    Huvitav teada
    Mitmekülgne Madis Jääger
    Auhinnad ja saavutused2003 EBSi üliõpilastööde konkurss ja konverents – konkursi üldvõitja, esimene koht bakalaureusetööde arvestuses. Töö teema: “Rahvusvahelistes raamatupidamise standardites sätestatud alternatiivid”1995 Itaalia lahtistel võistlustantsu meistrivõistlustel Italian Open Championship 1995 saavutatud kuues koht
    Stipendiumid2002 EBSi Magistriteklubi stipendium heade õpitulemuste eest1998–2002 Estonian Business School – heade õpitulemuste eest ja töö eest EBSi üliõpilasomavalitsuse presidendina2000  Borås Östra RotaryClub – heade õpitulemuste eest
    Ühiskondlik tegevus2002–2006 Jaan Künnapi Alpinismiklubi liige2001 Osalemine ülemaailmsel ärijuhtumite lahendamise konkursil “Global Business Challenge 2001”, Seattle, Washington, USA2000–2001 EBSi Üliõpilasomavalitsuse president2000–2001 Eesti Üliõpilaskondade Liidu volikogu liige2000–2001 Estonian Business school senati liige2000–2001 Raadiosaate “EBS tudengiminutid” saatejuht Kuku raadios2000–2001 Presentatsioonide korraldamine u kolmekümnes gümnaasiumis teemal ülikoolihariduse vajalikkus1998–2002 EBSi Üliõpilasesinduse liige1998–2002 Kursusevanem ülikoolis1997–1998 Konrad von Adenauri Fondi poliitikakooli liige1996–1998 Eesti Väitlusseltsi liige
  • Hetkel kuum
Paul Künnap: Soome ja Rootsi võidujooks terase pärast annab Eestile õppetunde
Rohepöördest tingitud tööstuse ümberorienteerumise ja ka ümberpaiknemise ajaaken ei ole lõputu. Kes esimesena suudab vajalikud investeeringud teha ja enda juurde meelitada, on järgnevateks kümnenditeks võitja, kirjutab värske näite põhjal advokaadibüroo Sorainen partner Paul Künnap.
Rohepöördest tingitud tööstuse ümberorienteerumise ja ka ümberpaiknemise ajaaken ei ole lõputu. Kes esimesena suudab vajalikud investeeringud teha ja enda juurde meelitada, on järgnevateks kümnenditeks võitja, kirjutab värske näite põhjal advokaadibüroo Sorainen partner Paul Künnap.
Alphabeti head tulemused tekitasid järelturul ralli
Analüütikute prognoose ületanud Alphabeti majandustulemused kergitasid järelturul Google’i emafirma aktsiat üle tosina protsendi.
Analüütikute prognoose ületanud Alphabeti majandustulemused kergitasid järelturul Google’i emafirma aktsiat üle tosina protsendi.
Articles republished from the Financial Times
Reaalajas börsiinfo
Myraka ettevõtlusblogi: Ford Transit gloria mundi
Äripäeva toitlustusettevõtjast kolumnist Myrakas müüs maha teda truult teeninud vanaldase Ford Transiti ning mõtiskleb selle kõrvale ausa väikeettevõtluse võimatuse üle.
Äripäeva toitlustusettevõtjast kolumnist Myrakas müüs maha teda truult teeninud vanaldase Ford Transiti ning mõtiskleb selle kõrvale ausa väikeettevõtluse võimatuse üle.
Gasellid
Kiiresti kasvavate firmade liikumist toetavad:
Gaselli KongressAJ TootedFinora BankGBC Team | Salesforce
Põlva saunatootja asendas jahtunud turud ühe kliendiga USAs: “Tööd on rohkem kui peaks!”
Mitu aastat reipat kasvu näidanud Põlva saunatootja Ecosauna Projecti majandustulemused võtsid eelmisel aastal hoo maha, tänavune aasta on neil see-eest aga juba välja müüdud.
Mitu aastat reipat kasvu näidanud Põlva saunatootja Ecosauna Projecti majandustulemused võtsid eelmisel aastal hoo maha, tänavune aasta on neil see-eest aga juba välja müüdud.
Teabevara on nagu ülikool
„Teabevara tunnis“ saad piiluda teabevara köögipoolele.
„Teabevara tunnis“ saad piiluda teabevara köögipoolele.
Karmo Tüür: kuriusklikkus saadab ökosurma
Rohepööre on viinud ususõjani, mille ohvriks võivad langeda ettevõtted või koguni majandusharud, kirjutab poliitikavaatleja ja väikeettevõtja Karmo Tüür Äripäeva essees.
Rohepööre on viinud ususõjani, mille ohvriks võivad langeda ettevõtted või koguni majandusharud, kirjutab poliitikavaatleja ja väikeettevõtja Karmo Tüür Äripäeva essees.
Tesla plaan keskenduda odavamatele sõidukitele kergitas aktsia hinda
Tesla avaldas eile plaani, mille kohaselt hakatakse tootma soodsamaid sõidukeid juba selle aasta lõpus. Tootmine hakkaks toimuma olemasolevates tehastes, mis lööb plaani segamini seoses Mehhikosse ja Indiasse kavandatavate uute tehastega. Pärast seda teadet on Tesla aktsia hind hakanud taas tõusma.
Tesla avaldas eile plaani, mille kohaselt hakatakse tootma soodsamaid sõidukeid juba selle aasta lõpus. Tootmine hakkaks toimuma olemasolevates tehastes, mis lööb plaani segamini seoses Mehhikosse ja Indiasse kavandatavate uute tehastega. Pärast seda teadet on Tesla aktsia hind hakanud taas tõusma.
Swedbank kaotas kasumit vähem kui SEB
Eesti kahe suurema panga tulemusi vaadates on näha, et Swedbanki kasum kahanes esimeses kvartalis vähem kui SEB-l.
Eesti kahe suurema panga tulemusi vaadates on näha, et Swedbanki kasum kahanes esimeses kvartalis vähem kui SEB-l.
Robotit arendav Eesti idufirma kaasas 1,5 miljonit eurot
Eesti idufirma 10Lines kindlustas 1,5 miljoni euro suuruse investeeringu, et laiendada tegevust Ameerika Ühendriikides.
Eesti idufirma 10Lines kindlustas 1,5 miljoni euro suuruse investeeringu, et laiendada tegevust Ameerika Ühendriikides.