Teisipäev 28. veebruar 2017

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

Kui ametnikud on arad, palgakulu väheneb

Anne Oja 07. detsember 2011, 17:03

Kui ametnikud on lollid ja arad, palgakulu väheneb ning uue avaliku teenistuse seaduse mõju on positiivne, rääkis majandusõppejõud ning maksuekspert Paul Tammert.

Vastupidisel korral läheb Eesti riigi eelarve 2013. aastast, mil uus seadus kehtima hakkab, peagi lõhki.

"Kui eeldatakse, et inimesed on lollid ja arad, on (astmepalkade kadumise – toim) mõju positiivne. Nad (ametnikud – toim) sunnitakse madalama palgaga töötama," kommenteeris Tammert astmepalkade kaotamist. "Kui inimesed lepivad sellega, mida pakutakse, on eelnõu seletuskiri õige."

Eelnõu seletuskirja kohaselt ametnike palgasüsteemi muutused riigieelarvele mõju ei avalda.

"Teine asi on uue põlvkonna noortega, kes juba tööle kandideerides ütlevad, et suvel puhkavad nad välismaal ning talvel lähevad kaheks nädalaks suusareisile ega pole nõus soovitud töötingimusteta töötama," lisas Tammert.

Enamus Eesti ametnikke astmepalkade asendamisel kokkuleppepalgaga ilmselt raha juurde siiski ei küsi. "Peaks hakkama Eesti inimesi koolitama, et nad tahaks, julgeks ja oskaks küsida," mõtiskles Tammert hoiatades samas, et kui küsida liiga palju, võib riigieelarve palgakulude pool tugevasti lõhki minna.

ļæ½ripļæ½ev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
07. December 2011, 17:47
Otsi:

Ava täpsem otsing