Päev börsil: hirmuga müüdi Korea aktsiaid

Romet Kreek 19. detsember 2011, 09:21

Kuna suri tuumariigi Põhja-Korea diktaator Kim Jong-il, kardetakse pingete kasvu. See aga pani investoreid Lõuna-Korea aktsiaid müüma.

Lõuna-Korea tõstis vägede lahinguvalmiduse Defcon 4 pealt Defcon 3 peale. Põhja-Korea tõstis väed lahinguvalmidusse. Põhja-Korea sulges täielikult piiri Hiinaga. Lõuna-Korea ei ole täheldanud ebatavalisi Põhja-Korea vägede ümberpaiknemisi. Jaapan kutsus kokku erakorralise valitsuskabineti istungi. Jaapan töötab koostöös Lõuna-Korea, USA ja Hiinaga, et valmistuda ootamatuteks arenguteks.

Korea börs kukkus päeva sees 4,9 protsenti, kuid hiljem langus kahanes 3,4 protsendile.

„Investorid ei salli ebakindlust,“ ütles Soulis töötav Shinhan BNP Paribas Asset Managementi fondijuht Jeong Jae Bloombergile. „Arvestades väga piiratud infot Kimi surma kohta, on väga keeruline arvata, mis hakkab toimuma kommunistlikus riigis ja millist mõju see avaldab piirkonna turvalisusele.“

Lõuna-Korea lahingutehnika tootja Huneedi aktsia tõusis 15 protsenti ehk maksimaalse päevas lubatud limiidini. Ka sõjaotstarbelise elektroonika tootja Vitecki aktsia tõusis 15 protsenti.

Ka mujal Aasias olid turud languses. Jaapani aktsiaturg langes 1,3 protsenti, Hongkong 1,4 protsenti, Hiina 0,5 protsenti, Taiwan 2,2 protsenti, Austraalia 2,4 protsenti ja India 1,5 protsenti. Aasia aktsiaturge rõhuvad jätkuvalt Euroopa probleemid.
 
Hiinas kukkusid eluasemete hinnad enam kui pooltes linnades 70 suurlinnast. See pani surve alla sealsete kinnisvaraarendajate aktsiad.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    20. December 2011, 08:52
    Otsi:

    Ava täpsem otsing