Rootsi on ELi uue eelarvepoliitika suhtes skeptiline

Katri Soe-Surén 19. detsember 2011, 10:37

Rootsi on kahtleb, kas nõustuda viimasel ELi tippkohtumisel vastu võetud otsusega teravdada eelarvereegleid.

Eelarvereeglid peaksid kehtima vaid euroala riikidele, ütles peaminister Fredrik Reinfeldt, vahendab Reuters. Rootsi ja teised euroalast välja jäävad riigid peaksid liituma fiskaalpaketiga nii, et nad ei kohustu täitma karmimaid reegleid, kuna viimaste eesmärk on stabiliseerida ühisraha. Reinfeldt lisas aga kohe, et mingit kindlat otsust Rootsi veel langetanud ei ole. Põhimõtteliselt püüdleb valitsus siiski 17 euroala riigiga tihedama koostöö poole.

Viimasel tippkohtumisel leppisid euroala riigid ja kuus mitte-euroala riiki kokku teravdatud kontrolli- ja säästumeetmetes. Kui Suurbritannia ainsana keeldus nendega liitumisest, siis Rootsi, Ungari ja Tšehhi lubasid seda veel kaaluda. Bulgaaria, Taani, Leedu, Läti, Poola ja Rumeenia on juba teatanud, et nemad on leppega nõus.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    19. December 2011, 10:37
    Otsi:

    Ava täpsem otsing