Eesti Energia: reitingu alandamisel piiratud mõju

Katre Pilvinski 20. detsember 2011, 14:46

Moody’se reitingukärbe avaldab meie finantskuludele piiratud mõju, märkis Eesti Energia finantsjuht Margus Kaasik.

„Otsene mõju Eesti Energia finantskuludele on piiratud, kuna juba  varasemalt oli S&P andnud Eesti Energiale reiting madalam, nüüd on Moody´se Baa1 ja S&P BBB+ samal tasemel. Teoreetiliselt võib ühe astme võrra erinev reiting omada lisatoetust, aga konservatiivsed võlakirjainvestorid arvestavad rohkem madalamat reitingut,“ rääkis Kaasik reitingu langetamise mõjust ettevõttele.

Tema sõnul ei mõjuta madalam hinne ka projektide tasuvusaega. „Projektide tasuvusaeg ei sõltu otseselt finantseerimisest, vaid projekti investeeringust ning selle genereeritavast rahavoost.“

„Kliendi elektriarve ei ole seotud Eesti Energia laenatava raha hinnaga. Mõju olemasolevate laenude ja uue laenu hinnale on piiratud,“ lisas Kaasik. „Kasum pole ka otseselt seotud reitinguga, vaid finantskuludega, millele on antud juhtumil mõju vähene,“ sõnas finantsjuht.

Moody’s langetas eile Eesti Energia krediidireitingu tasemelt A3 tasemele Baa1.

 

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
20. December 2011, 14:46
Otsi:

Ava täpsem otsing