Börs: uus päev, vanad mured

Romet Kreek 22. detsember 2011, 09:45

Aasia aktsiaturud on langenud, kuna Euroopa Keskpanga laenu andmine näitab euroala panganduse raskuseid.

Eile võtsid 523 euroala tegutsevat panka Euroopa Keskpangast ühe protsendise intressimäära juures 489 miljardit eurot kolme aastast laenu. Kreeka kreeditorid olevat vastu seismas IMFi poolsele survele, et nad peaksid võtma sisse suuremaid kahjumeid.

„Oleme jätkuvalt kriisi alguses ja kriisi lõppu ei ole veel nähagi,“ ütles Compass Global Marketsi valuutastrateegia juht Keagen York Bloombergile. „Euroopa keskpanga samm oli vaid lühiajaline meede, mis andis turgudele osa likviidsust tagasi.“

Jaapani aktsiaturg langes 0,8 protsenti, Hongkong 0,5 protsenti, Hiina 0,04 protsenti, Korea 0,05 protsenti, Austraalia 1,2 protsenti ja India 1,1 protsenti.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
23. December 2011, 16:04
Otsi:

Ava täpsem otsing