Neljapäev 8. detsember 2016

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

Kaido Kukk: ükski maksusüsteem ei ole ideaalne

Alyona Stadnik 23. detsember 2011, 11:20

UPM Kymmene Wood OY juhi Kaido Kuke sõnul on realistlikult võttes Soomel suhteliselt keeruline Eesti maksusüsteemi kasutama hakata. 

"Kogu praegune poliitiline maastik, sellest tulenev seadustik, ühiskonnas ülesehitatud põhimõtted – need ei toeta sellist tasamaksustamist," sõnas Kukk.

Sellist asja ei saaks tema arvates Soomes lähimate aastate jooksul juhtuda.

Kuke sõnul ei ole ükski süsteem ideaalne, aga kui võtta Eesti maksusüsteemi lihtsus, odavus hallata, siis tema arvates on see suur pluss. „Kui mingisuguseid muudatusi või erisusi hakata sisse viima, siis peaks seda kõvasti kaaluma,“ sõnas Kukk.

Ta lisas, et Eestis on maksud inimlikud, näiteks tulumaks on tema arvates täiesti töötav ning õigel tasemel. „See, mida peaks võib-olla üle vaatama, on sotsiaalmaksustamine, et jagada koormat tööandjate ja –-võtjate vahel,“ märkis Kukk.

Soomlased sooviksid kasutusele võtta Eesti maksusüsteemi, selgus äsjalõppenud suurejoonelisel ajurünnakul „Investointeja Suomen – aivoriihi“. Nii soovitati kasutusele võtta Eesti proportsionaalne tulumaksusüsteem.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
27. December 2011, 09:49
Otsi:

Ava täpsem otsing