Laupäev 3. detsember 2016

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

Soomes kasvab pensionileminejate arv

Anu Jõgi 26. detsember 2011, 13:54

Järgmisel aastal jääb Soomes pensionile 77 000 soomlast, mis on 5000 võrra rohkem kui tänavu, kirjutab Helsingin Sanomat.

Pensionikeskuse hinnangul hakkab pensionile minejate arv sellel järgnevatel aastatel langema. Pensionile jääjate suur arv tuleneb rahvastiku vanusest ja majandusolukorrast. Varasemat rekordit siiski ei lööda – 2009. aastal jäi pensionile 80 000 soomlast.

Pensionikeskuse statistiku Jari Kannisto sõnul ootab järgmisel aastal töölt lahkuvaid inimesi parem pension kui edasistel aastatel pensionile jääjaid, palgasarnaseid summasid pole aga siiski kontole oodata.

„Kui inimene jääb pensionile, kahaneb tema sissetulek ligi 60 protsenti palgaga võrreldes. See on suur kukkumine,“ nentis Kannisto.

Suurem osa pensionäre tuleb Soomes siiski kogu elanikkonnaga võrreldes suhteliselt hästi toime. Varasemast suurem pension ja suurem varandus mõjutavad ka nende kulutamisharjumusi. Praegused pensionärid suudavad varasemast rohkem heaolule ja elukvaliteedile kulutada.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
26. December 2011, 13:54
Otsi:

Ava täpsem otsing