USA tööturg ilmutamas paranemise märke

Rainer Saad 29. detsember 2011, 20:37

Inimeste arv, kes möödunud nädalal töötuabirahade taotluse esitasid, näitas küll tõusu, kuid jäi alla tähtsat taset, viidates mõõdukale paranemisele USA tööjõuturul.

Esmakordsete töötuabirahade taotlejate arv tõusis möödunud nädalal 15000 võrra hooajaliselt korrigeeritud 381000-ni, teatas USA Tööjõuamet. Majandusteadlased ootasid möödunud nädala abiraha taotlejate arvuks 375000. Nädal enne seda oli abiraha taotlejate arv 364000.

Nelja nädala liikumiskeskmine on 375000, mis on madalaim tase peale 2008. aasta juunit.

„Me oleme näinud üpriski tugevat langustrendi töötuabirahade taotlustes ning see hakkab muutuma püsivaks,” ütles Gennadiy Goldberg, 4CAST-i analüütik CNBC-le.

Vaatamata sellele, et terve kuu lõikes näitas möödunud nädala taotluste arv tõusu, jääb üldine tööjõuturu paranemine sellest puutumata. Taotluste arv on jäänud alla 400000 ning see viitab tööjõuturu paranemisele.

Kuigi suur osa globaalsest majandusest on aeglustumas ning Euroopa majandusele nähakse järgmisel aastal langust, on Ameerika majandus suutnud suhteliselt hästi vastu pidada. Neljandaks kvartaliks oodatakse Ameerika majandusele üle 3% kasvu, võrreldes 3. kvartali 1,8% kasvuga.

USA töötuse määr novembris oli 8,6%, mis on 2 ja poole aasta madalaim tase.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
29. December 2011, 20:46
Otsi:

Ava täpsem otsing