Korobeinik ostis Rate.ee EMT-lt tagasi

20. aprill 2012, 06:50

Andrei Korobeinik ostis Allan Martinsoni juhitud investeerimisfondiga EMT-lt tagasi suhtlusportaali rate.ee, mille ta kuus aastat tagasi 39 miljoni krooniga EMTile müüs.

Sel teisipäeval sai Rate.ee-d haldava Serenda Investi täisomanikuks Rate Solutions OÜ, mille taga on lisaks Korobeinikule ja investeerimisfirmale Martinson Trigon veel Jaak Roosipuule kuuluv Neticom ja Jevgeni Pšenitšnikov. Korobeinik ei olnud nõus tehingu hinda avalikustama.

Kas see võis jääda miljoni euro kanti? „Vaevalt, aga ma ei saa seda kommenteerida, sest lepingu tingimused on konfidentsiaalsed. EMT on börsiettevõtte ja on targem, kui nad ise seda kommenteerivad. Ma jätan selle võimaluse neile.“

Eesti Telekomi juhatuse esimees Valdo Kalm ütles, et ka tema tehingu hinda öelda ei saa, kuna pooled on kokku leppinud seda mitte avaldada. Ta möönab, et müügihind oli ostuhinnast mõistagi tunduvalt madalam.

„Summa oli loomulikult väiksem. Vahepeal teenis firma väga hästi ja teenis selle hinna n-ö tagasi. Päris korralikult on võetud ka dividende, sest firma oli väga kõrge kasumlikkusega. Ja on ka praegu kasumis,“ ütles Kalm.

Loe Rate.ee viimaste aastate käekäigust pikemalt tänasest Äripäevast.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    23. April 2012, 16:01
    Otsi:

    Ava täpsem otsing