Hankevõitja: me ei nõustanud tingimuste koostamist

Ken Rohelaan 02. jaanuar 2014, 15:11

Narva tänavatele videovalve paigaldamise hankekonkursi võitnud VA Systemsi juhatuse liige Deniss Belikov lükkas ümber Põhjaranniku väite, et tema firma on linnavalitsust nõustanud konkursi tingimuste koostamisel.

"See ei ole õige informatsioon. Meie firma andis Narva linnale oma tehnilise nägemuse videovalvesüsteemist, mida meie andmetel tegid ka teised turvafirmad," ütles Belikov Äripäevale. VA Systems esitas videvalvesüsteemi tehnilise nägemuse 2012. aasta novembris ehk aasta enne hankekonkurssi.

Belikovi teatel ei ole keegi hiljem sellega seoses VA Systemsi poole pöördunud. Tema sõnul erinevad hanke tingimused ka ettevõtte esitatud nägemusest, mistõttu osaleti konkursil võrdsetel tingimustel.

Narva linna arenduse ja ökonoomika ameti linnavara osakonna juhataja direktori ülesannetes Jelena Skulatšova kinnitusel pole VA Systems hanke tingimuste nõustamisega seotud. Linnaametniku teatel sõlmiti juulis konsultatsioonileping ettevõttega Vaimar Engineering.

Konkursil osalenud kahest ettevõttest võitis VA Systems pakkumisega 23 707 eurot, Rapid Security pakkumine oli 66 276 eurot. Linn oli valmis maksma kuni 39 000 eurot.

Rapid Security hinnangul jäi võitja pakkumine ebareaalselt madalaks, kuna sellise hinnaga ei suudeta kõiki tehnilisi tingimusi täita.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
02. January 2014, 15:11
Otsi:

Ava täpsem otsing