Artikkel
    Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

    Salapärane Vene ettevõtja ostab ärikinnisvara

    Rahakatele Vene ärimeestele keskendunud OÜ Capital Mill pakub investoritele diskreetsust ning seetõttu pole tihti avalikkusele näha, kelle raha on kinnisvaraostude taga. Ühe ärivaidluse tõttu on nüüd välja tulnud Küprose firma taha peitunud ja üle Eesti mitu kaubanduskeskuse kinnistut omandanud Peterburi ettevõtja Vladislav Bobrovi nimi.

    Rikas ärimees, ütlevad Bobrovi kohta paar teda tundvat kohalikku ettevõtjat. Väidetavalt tegeleb Bobrov Peterburis kinnisvara- ja valuutavahetusäridega ning nagu paljud Venemaa jõukad, hoiab ka tema avalikkuse ees madalat profiili ja peidab varandust offshore-firmade abil. Venemaal on selleks lihtne põhjus, sest raha lõhna tundes tekivad kohe huvilised all- ja pealilmast, kes kõik üritavad varandusest oma osa haugata.
    Eesti ärikinnisvarasse on Bobroviga seotud firmad 2012. aasta lõpu seisuga investeerinud üle 10 miljoni euro. Nii kuuluvad talle Pärnu Mai Selveri, Tabasalu Rimi, Tartu Jõe Keskuse ning Haap­salu külje all oleva Rannarootsi Keskuse kinnistu. Lisaks on tal Tallinnas Koidu tänav 44 valminud kortermaja. Tallinnas on arendamisel veel kinnistud Laeva 2 ning Pärnu mnt 158g ja 158f. Sel aastal on lisandunud OÜ Mehhatroonikum kaudu hoonestusõigus Tallinnas Teaduspargi 8 kinnistule.
    Küprose firma varjus. “Mitte midagi ei oska sel teemal kommenteerida,” sõnab Bobrov telefonis. Infot oma investeeringute kohta ta ei kinnita, samas ei lükka ka otseselt ümber. “Aga kui te tahate, võin olla investor,” lisab Bobrov lühikese intervjuu käigus. Tal pole midagi ka kokkusaamise vastu, kuid Eestisse tuleb ta alles jaanuari lõpus.
    Varem eraisikuna Eestis firmasid omanud Bobrov on tõenäoliselt praeguseks peitunud Küprose firma Roleston Enterprises Ltd. varju ning arvatavasti seepärast mängibki mängu, et tema ei tea midagi. 2010. aastal liikus samale Küprose firmale nominaalhinnaga mitu Bobrovi nimel olnud ettevõtte osa.
    Igor Mölder, kes on Roleston Enterprises Ltd. Eesti tütarfirma Rolestone Investeeringud OÜ juhatuse liige, ja tema äripartner Capital Millis Marko Kull vastavad muigelsui küsimustele Bobrovi kohta, et nemad ei tea samuti mitte midagi. Võime rääkida projektidest, aga investoritest me ei räägi, lausuvad nad. “Meie suurim vara on usaldus ning seetõttu ei saa me teatud teemasid kommenteerida. Meil on investoritega kokkulepped, mida ja kui palju nad on nõus avalikustama,” selgitab Mölder.
    Praegu Capital Milli kaudu investeeriv Bobrov tegi esimesed suuremad ostud koos äripartner Sven Ratnikuga 2007. aastal, kui Narva-Jõesuus soetati Kreenholmile kuulunud 24 000 ruutmeetri suurune mereäärne kinnistu. Narva kinnisvaravahendajatele oli tehing toona jututeemaks, kuna ostu peeti üsna kalliks. Ettevõtte majandusaasta aruande järgi oli hind ligi 2,4 miljonit ­eurot. Kreenholmi rootslastest bosside eluasemeks olnud hoonetes asub praegu puhkemaja Liivakell, kuid koostamisel on detailplaneering 16korruselise kortermaja ja kaheksakorruselise spaahotelli ehitamiseks.
    Lisaks ostis 90protsendiliselt Bobrovile kuulunud Ust-Narva Investeeringud OÜ osaluse usaldusühingus Laugu-Latika Põllumajandussaadused, millele kuulub Saue vallas Jõgisoo külas Tallinna–Pärnu–Ikla maantee ääres kaks kinnistut – kokku 18 ha. Juba 2010 kehtestati seal volikogu otsusega detailplaneering, millega muudetakse maa sihtotstarve äri- ja tootmismaaks, jagatakse kinnistud kruntideks ning määratakse moodustatavatele kruntidele ehitusõigus kuni kahekorruseliste äri- ja tootmishoonete ehitamiseks. Lisaks näeb detailplaneering ette liiklussõlme rajamise üle Tallinna–Pärnu–Ikla maantee.
    Tüli investeeringu pärast. Üle-eelmise aasta lõpul alguse saanud tüli Ratniku ja Capital Milli juhtide vahel on viinud OÜ Ust-Narva Investeeringud likvideerimisele. Kui Mölder ja Kull räägivad, et püüavad suurosaniku investeeringuid päästa nii palju, kui see veel õnnestub, siis Ratniku kinnitusel tõmbavad Capital Milli omanikud talle lihtlabaselt mütsi silmile, et Bobroviga seotud projektide raha endale mängida.
    “Kõik tehingud on tehtud Bobroviga koos. Ma ei mõista, miks oli vaja firmad likvideerida. Tänaseks on tüli üle aasta kestnud ja suurosanik Bobrovi vara päästmise nimel oleks võinud vastavalt seadusele ja põhikirjale määrata minu kõrvale kaks uut juhatuse liiget ja võtta firmas võim üle. Kuna nii ei tehtud, siis on nende eesmärk hoopis omakasupüüdlik – ei pea minu ja Bobrovi firmasid edasi arendama ja saavad minu kui rahvavaenlase probleemi ajendil enda ärilistelt ebaõnnestumistelt tähelepanu eemale hoida,” räägib Ratnik.
    Mölderi kinnitusel on tüli siiski Ust-Narva Investeeringute osanike ehk Ratniku ja Rolestone Investeeringute vahel. “Ratnik on koostanud kunagi ettevõtte põhikirja selliselt, et osanike otsuseid on võimalik vastu võtta ainult 100% poolthäältega,” märgib ta.
    “Meie korduvad katsed valida uut juhatust ebaõnnestusid Sveni (Ratniku) vastuseisu tõttu ning kuna vana juhatuse liikme volitused lõppesid, jäi likvideerimine ainsaks mõistlikuks seaduslikuks lahenduseks. Marko Kull või Igor Mölder pole kunagi olnud Ust-Narva Invsteeringute juhtuse liikmed ega saa vastutada ettevõtte igapäevase juhtimise eest,” räägib Mölder.
    “Ratniku katse säilitada kontroll ettevõtte üle on rohkem tingitud soovist varjata kahjumeid ning    vältida seadusest tulenevat juhatuse liikme vastutust,” lisab ta.
    Ratnik märgib, et Ust-Narva Investeeringute põhikirja võtsid vastu tema ja Bobrov. Hilisem kaasaktsionäri osaluse liikumine Rolestone Investeeringud OÜ-le on lihtsalt Bobrovi raha varjamine.
    Ust-Narva Investeeringud on saanud üle 5 miljoni euro laenu, mis Ratniku sõnul on pärit Bobrovilt ja temaga seotud firmadelt.
    Ettevõtte varasemates majandusaasta aruannetes on välja toodud ka laenu andnud offshore-firmade nimed – Panamas registreeritud Burcon Industries INC, Briti Neitsisaarte Calevert Marketing Ltd ning Suurbritannia registris asuv Medlord Ltd.
    Ametlikult on Bobrovi nimel praegu Cosmo­Consult OÜ, mille põhitegevusala on äri- ja juhtimisalane nõustamine. Ettevõtte aadress on Capital Milliga samas, Tallinnas Tselluloosi mäel asuva büroohoone ruumides.
    CosmoConsulti 2012. aasta käive oli 400 000 eurot ja puhaskasum üle 221 000 euro. Ettevõttel on Tallinnas Koidu 44 mitu korterit.
    Capital Milli portfell neljakordistus
    Kui kevadel 2011 märkisid Capital Milli (toona Solution Management) juhid ning omanikud Igor Mölder ja Marko Kull, et ettevõtte juhtimisel ostetud ärikinnisvara hinnanguline väärtus on 40 miljonit eurot, siis praegu räägivad nad neli korda suuremast summast.
    “Oleme alates 2008. aastast meelitanud Baltimaadesse 160 miljonit eurot otseinvesteeringuid,” kinnitab Mölder. Peamiselt ida poolt pärit investoritele pakutakse täisteenust alates kinnisvara väljavalimisest ja ostust kuni müügini, hõlmates ka rahavooprojektide arendamist ja majandamist. “Meie teeme ettepanekuid, kuid lõpliku otsuse teevad nad ise,” märgib Kull Capital Milli rolli kohta.
    Et kogu nende äri põhineb usaldusel ja projektide kasumlikkusel,  valitakse ja hinnatakse investeerimisobjekte väga põhjalikult, iga projekt peab end ära tasuma. “Eks meie ettevõtte kasumlikkus sõltub ka sellest, kas me kasvatame investeeringu väärtust,” lisab Mölder.
    2009. aastal oli ettevõttel raske moment ja kaaluti uste sulgemist. Õnneks leiti investorid ning äri sai taas hoo sisse. Kas ­Peterburi ettevõtja Vladislav Bobrov aitas teil edasi minna? “Me ei tea midagi,” ei lähe Mölder ega Kull küsimuse peale õnge.
    Teine raske moment oli elamislubade skandaali ajal. “Siis tuli investoritele ikka väga selgitada, mis toimub,” meenutab Mölder. “Meie investoritele Eesti meeldib. Võrreldes näiteks Läti ja Leeduga on Eesti suur eelis notari- ja registritoimingute kiirus ja lihtsus,” kiidab ta.
    Viimast aastat hindavad nad stabiilseks. Kapitali on turul väga palju. Ärikinnisvara müüjad tunnetavad seda ja kohati küsitakse ulmehindu. Kuid ostjate hirm pole kadunud ja käib pidev võitlus ahnuse ja hirmu vahel, märgib Kull.
    Bobrov: kui tahate, võin olla investor
    Üle 10 miljoni euro Eesti ärikinnisvarasse investeerinud Peterburi ärimees Vladislav Bobrov ütleb, et ei oska sel teemal midagi kommenteerida ning lisab, et võib samas investor ka olla.
    Järgneb telefoniintervjuu Vladislav Bobroviga.
    Mul on info, et Te olete Eestis investeerinud mitme kaubanduskeskuse ostmisse? Ma ei oska sel teemal midagi kommenteerida.
    Miks? Teil on arvatavasti rohkem infot kui minul.
    Kas see info ei vasta tõele? Arvan, et see ei ole õige. Aga kui te tahate, võin olla investor.
    Kas me võiksime kokku saada ja sel teemal rääkida? Võime kohtuda, pole küsimus.
    Millal Te Eestis olete? Lähimal ajal. Ma arvan, et jaanuari lõpus.
    Mul on allikad, kes Teid tunnevad, seepärast arvan. Tähendab, teie allikad räägivad teile siis minust rohkem.
    Nad hoiatasidki, et olete oma ärist rääkimisel väga tagasihoidlik? Ei oska sel teemal rääkida.
    Miks? Lihtsalt pole millestki rääkida.
    Kas Rolestone Investeeringud OÜ on Teie firma? Ei. Miks te nii arvate, äriregistris on ju kõik kirjas.
    Kas olete seotud Küprose firmaga Roleston Enterprises Ltd.? Ei, olen seotud Eesti Vabariigiga.
    Ma proovin Capital Milli omanikega rääkida? Proovige nendega rääkida, ma ei tea…
     
     
    Taust
    Põhiomanikud Mölder ja Kull
    Capital Mill OÜ (varem Solution Management OÜ) omanikud on OÜ Certus Invest kaudu Igor Mölder, OÜ Gamma Investeeringud kaudu Marko Kull ning Tandra OÜ kaudu Tanel Samuel ja Aleksandra Samuel.Igor Mölderile ja Marko Kullile kuulub kummalegi 45% ettevõttest ning Tanel ja Aleksandra Samuelile 10%.
     
     
     
    Taust
    Capital Milli investorite seas ka Margus Linnamäe
    Capital Milli vahendusel ostetud kinnistud (Capital Milli kodulehelt):
    1. Äri- ja büroohooned
    Pärnu mnt 12, Tallinn – kinnistu omanik Pärnu mnt 12 RE OÜ, mille omanikud on DLT Capital OÜ kaudu Vitaly Yakovlev, ­Tatiana Tolstaya ja Maxim ­Makashin ning Iron Capital OÜ kaudu Evgeny Mulyukov ja Olga Revyakina.Bremeni Maja, Bremeni käik 1, Tallinn – kinnistu omanik Bremen House RE OÜ, mille omanikud on DLT Capital OÜ kaudu Vitaly Yakovlev, Tatiana Tolstaya ja Maxim Makashin.Mehhatroonikum, Teaduspargi 8, Tallinn – hoonestusõiguse omanik OÜ Mehhatroonikum, ettevõtte omanikud Rolestone Investeeringud OÜ ja SA Tallinna Teaduspark Tehnopol.Hermanni 8A, Tallinn – kinnistu omanik EMP Majad OÜ, ettevõtte omanikud FinantsMajad OÜ kaudu Anatoly Zhmaev, Evelina Yakimets ja Nina Zhmaeva ning OÜ Finansreal kaudu Irina ­Fomenko ja Oleg Kiryukhin.Rävala pst 5, Tallinn – kinnistu omanik Rävala St 5 OÜ, ettevõtte omanik Ingroup Dutch B.V.Valdemara Centrs Riia – omanik Ingroup Dutch B.V.
    2. Kaubanduskeskused
    Jõe keskus, Sõbra 58, Tartu – kinnistu omanik Jõe Keskus OÜ, ettevõtte omanik Rolestone Investeeringud OÜ.Rannarootsi keskus, Rannarootsi tee 1, Ridala vald, Lääne maakond – kinnistu omanik Rannarootsi Ärikeskus OÜ, ettevõtte omanik Rolestone Investeeringud OÜ.Kaspari keskus, Narva maantee 141, Jõhvi – kinnistu omanik SM Property OÜ, ettevõtte omanik Capital Mill OÜ.Jõgeva Selver, Kesk 4, Jõgeva – kinnistu omanik MMG Properties Lääne OÜ, ettevõtte omanik Axis UPI OÜ ja UP Invest OÜ kaudu Hollandis registreeritud MM Holdings B.V. (arvatavasti Margus Linnamäe).Mai Selver, Papiniidu 42, Pärnu – kinnistu omanik Mai Keskus OÜ, mille omanik on Rolestone Investeeringud OÜ.Jaamamõisa Selver, Jaama 74, Tartu – kinnistu omanik MMG Properties Ida OÜ, ettevõtte omanik Axis UPI OÜ ja UP Invest OÜ kaudu Hollandis registreeritud MM Holdings B.V. (arvatavasti Margus Linnamäe).Tabasalu Rimi, Klooga mnt 10b, Tabasalu – kinnistu omanik OÜ Fenmarc Grupp, mis kuulub Rolestone Investeeringud OÜ-le.Telliskivi kaubakeskus, Telliskivi 61, Tallinn – kinnistu omanik Digitalstar OÜ, mis kuulub Alexander Ostrovskiyle ja Kirill Yurovskiyle.Bauhof Jõhvi, Narva maantee 141a, Jõhvi – kinnistu omanik SM Property OÜ, ettevõtte omanik Capital Mill OÜ.Raudalu Konsum, Viljandi mnt 41a, Tallinn – kinnistu omanik Raudalu RE OÜ, ettevõtte omanik Alexander Koryakov.Viimsi Maxima, Pargi 22, Viimsi – kinnistu omanik Overok Kinnisvara 12 OÜ, mis kuulub Capital Mill OÜ-le.
    3. Lao- ja tootmishooned
    Saeveski 10 ja 10A, Tallinn – kinnistute omanik Saeveski 10 OÜ, mille omanik on Dmitry Rudnev.Sinikivi tee 18, Lehmja küla, Rae vald – kinnistu omanik Dmitry Rudnevile kuuluv Sinikivi 18 OÜ.Põikmäe 1, Tänassilma küla, Saku vald – kinnistu omanik ­Sergey Kadanovi OÜ Põikmäe 1.Tänassilma tee 31, Saku vald – kinnistu omanik Eight Group Investments OÜ, firma omanikud Alexander Veligodskiy, Andrey Butorin, Ekaterina Okhlopkova, Igor Sitnikov, Maria Kuzminova, Olga Smirnova, Olga Zheltova, Ruslan Maksimenko, Ruslana Maksimenko, Sergey Kadanov.Mõigu 3, Tallinn – kinnistu omanik EMP Majad OÜ, ettevõtte omanikud OÜ Finansreal kaudu Irina Fomenko ja Oleg Kiryukhin ning FinantsMajad OÜ kaudu Anatoly Zhmaev, Evelina Yakimets ja Nina Zhmaeva.Ringtee 63A, Tartu – pole kinnistusregistris.Vedru 6 ja 8, Tallinn – kinnistute omanik Vedru St 8 OÜ, ettevõtte omanik Ingroup Dutch B.V.Kesk tee 14, Jüri, Rae vald – kinnistu omanik B.H.Techno OÜ, mis kuulub OÜ Brodal Holding kaudu Gela Karlõševile ja Jevgeni Lustinile.Kalevi tee 2, Rae vald – kinnistu omanik Kalevi 2 OÜ, mis kuulub Capital Mill OÜ-le.Tartu mnt 98, Rae vald – kinnistu omanik Tartu mnt 98 OÜ, ettevõtte omanik Timur Kargin.Kõrgepinge 37, Tallinn – kinnistu omanik Kõrgepinge OÜ, ettevõtte omanik Ingroup Dutch B.V.
    4. Avaliku sektori hooned
    Lille tee 23, Haabneeme (lasteaed) – pole kinnistusregistris.Puisniidu tee 7, Tiskre küla, Harku vald (lasteaed) – kinnistu omanik OÜ Alasniidu LA, ettevõtte omanikud Everyday Logistics OÜ kaudu Maria Protasova ja Vadim Mamchur ning VM Investments OÜ kaudu Briti Neitsisaaretel registreeritud Haddox Enterprises Ltd.Pärnu mnt 45 (kino Kosmos) – kinnistu omanik Saturn Investments OÜ, ettevõtte omanikud DLT Capital OÜ kaudu ­Vitaly Yakovlev, Tatiana Tolstaya ja Maxim Makashin.Kentmanni tn 13 (Harju maakohus) – kinnistu omanik Kentmanni RE OÜ, mis kuulub Everyday Logistics OÜ kaudu Maria Protasovale ja Vadim Mamchurile ning VM Investments OÜ kaudu Briti Neitsisaaretel registreeritud Haddox Enterprisesile.
    5. Arendusprojektid
    Laeva 2, Tallinn, Navigatori ärimaja – kinnistu omanik Laeva 2 OÜ, ettevõtte omanik Rolestone Investeeringud OÜ.Narva mnt 174a, Tallinn – kinnistu omanik Capital Mill OÜ.Palsa tehnopark, Tähtvere vald, Tartumaa – kinnistu kaasomanikud OÜ Mekroman ja OÜ Annimar. Merkomani omanik on Viktor Šesterikov ja Annimar kuulub Anneli Sädele.Pärnu mnt 156 – pole kinnistusregistris.Vaari 4, Tallinn – pole kinnistusregistris.Kai 1, Tallinn – kinnistu omanik Kai 1 OÜ, ettevõtte omanikud Fair Investments OÜ kaudu ­Timofey Sukonkin, Victoria Semenova ja Yulia Semenova.
    Allikad: kinnistus- ja äriregister
  • Hetkel kuum
Seotud lood

Myraka ettevõtlusblogi: Ford Transit gloria mundi
Äripäeva toitlustusettevõtjast kolumnist Myrakas müüs maha teda truult teeninud vanaldase Ford Transiti ning mõtiskleb selle kõrvale ausa väikeettevõtluse võimatuse üle.
Äripäeva toitlustusettevõtjast kolumnist Myrakas müüs maha teda truult teeninud vanaldase Ford Transiti ning mõtiskleb selle kõrvale ausa väikeettevõtluse võimatuse üle.
Netflix sai miljoneid kliente juurde, kuid aktsia langes ikka
Voogedastusplatvorm Netflix üllatas Wall Streeti esimeses kvartalis miljonite uute klientidega, kuid aktsia taandus järelturul sellegipoolest.
Voogedastusplatvorm Netflix üllatas Wall Streeti esimeses kvartalis miljonite uute klientidega, kuid aktsia taandus järelturul sellegipoolest.
Articles republished from the Financial Times
Reaalajas börsiinfo
Myraka ettevõtlusblogi: Ford Transit gloria mundi
Äripäeva toitlustusettevõtjast kolumnist Myrakas müüs maha teda truult teeninud vanaldase Ford Transiti ning mõtiskleb selle kõrvale ausa väikeettevõtluse võimatuse üle.
Äripäeva toitlustusettevõtjast kolumnist Myrakas müüs maha teda truult teeninud vanaldase Ford Transiti ning mõtiskleb selle kõrvale ausa väikeettevõtluse võimatuse üle.
Gasellid
Kiiresti kasvavate firmade liikumist toetavad:
Gaselli KongressAJ TootedFinora BankGBC Team | Salesforce
Metallitööstus sunnib end raskel ajal vastu võtma iga töö
Ekspordile suunatud Viljandimaa metallitööstusettevõte Metest tunnetab praegu kõige raskemat aega. See tähendab, et enam ei saa valida tehtavat tööd, vaid vastu tuleb võtta kõik pakutav.Kuigi praegu valitseb majanduslikult keeruline aeg, kavatseb Metest Steel siiski kindlalt laieneda.
Ekspordile suunatud Viljandimaa metallitööstusettevõte Metest tunnetab praegu kõige raskemat aega. See tähendab, et enam ei saa valida tehtavat tööd, vaid vastu tuleb võtta kõik pakutav.Kuigi praegu valitseb majanduslikult keeruline aeg, kavatseb Metest Steel siiski kindlalt laieneda.
Amazoni rüpes edu nautiv Eesti ettevõtja: Jeff Bezose juhtimisprintsiibid sobivad meile hästi
Mari Jolleri esimene firma läks põhja, teise müüs ta maha ning kolmas müüdi ligi kaks aastat tagasi hiiglaslikule Amazonile. Selle kaisus on ettevõte Jolleri teatel uue tuule tiibadesse saanud.
Mari Jolleri esimene firma läks põhja, teise müüs ta maha ning kolmas müüdi ligi kaks aastat tagasi hiiglaslikule Amazonile. Selle kaisus on ettevõte Jolleri teatel uue tuule tiibadesse saanud.
Kas rohepööre tähendab eurokommunismi? Või on see lihtsalt üks utoopia?
Küsimusele, kas rohepööre tähendab seda, et oleme sunnitud hakkama ehitama eurokommunismi, vastab Erik Moora, et kahetsusväärselt on keskkonnateemad, mis muidu vabades ühiskondades ei ole vaidlusobjekt, ära ideologiseeritud, nii et praegu näeme, kuidas poliitilised vastased vaidlevad mitte sisu üle, vaid selle üle, miks midagi teha ei saa. Samas on ilmne, et kuna inimtegevus ületab planeedi talumisvõime piire mitmekordselt, pole samamoodi jätkamine võimalik.
Küsimusele, kas rohepööre tähendab seda, et oleme sunnitud hakkama ehitama eurokommunismi, vastab Erik Moora, et kahetsusväärselt on keskkonnateemad, mis muidu vabades ühiskondades ei ole vaidlusobjekt, ära ideologiseeritud, nii et praegu näeme, kuidas poliitilised vastased vaidlevad mitte sisu üle, vaid selle üle, miks midagi teha ei saa. Samas on ilmne, et kuna inimtegevus ületab planeedi talumisvõime piire mitmekordselt, pole samamoodi jätkamine võimalik.
Elektrifirma kogemus särtsuautodega: kõikide kulude ennustamisega pole pihta läinud
Eesti Energia autoparki on kuulunud enam kui kümme aastat elektriautod ning ettevõte peab vaatamata muutunud kuludele särtsuautosid mõistlikeks.
Eesti Energia autoparki on kuulunud enam kui kümme aastat elektriautod ning ettevõte peab vaatamata muutunud kuludele särtsuautosid mõistlikeks.
Eesti sai Euroopa rahakotist 122 miljonit eurot
Euroopa Komisjon tegi reedel taaste- ja vastupidavusrahastust (RRF) Eestile järjekorras teise väljamakse mahus 122,3 miljonit eurot, kuna Eesti on täitnud kõik taastekava kolmanda osamakse eeltingimuseks seatud eesmärgid.
Euroopa Komisjon tegi reedel taaste- ja vastupidavusrahastust (RRF) Eestile järjekorras teise väljamakse mahus 122,3 miljonit eurot, kuna Eesti on täitnud kõik taastekava kolmanda osamakse eeltingimuseks seatud eesmärgid.
Usaldamatus valitsuse majanduspoliitika suhtes on järsult kasvanud
Üheks suuremaks ettevõtteid mõjutavaks probleemiks on tõusnud vähene usaldus valitsuse majanduspoliitika suhtes, selgus täna esitletud majanduse konjunktuuri kvartaalsest ülevaatest.
Üheks suuremaks ettevõtteid mõjutavaks probleemiks on tõusnud vähene usaldus valitsuse majanduspoliitika suhtes, selgus täna esitletud majanduse konjunktuuri kvartaalsest ülevaatest.