Kusmin: suuri muutusi pole mõtet oodata

Kaisa Gabral 08. jaanuar 2014, 17:11

Eesti majandus tervikuna on üsna stabiilses faasis, kuid suuri muudatusi alanud aasta jaekaubanduses pole põhjust oodata, märkis Baltika müügi ja turundusdivisjoni direktor Kati Kusmin.

"Jaanuari alguse müüke me börsiettevõttena veel kommenteerida ei saa. Kuid allahindlused algasid jõulude paiku ja tulenevalt ebatavaliselt soojadest ilmaoludest sellel talveperioodil, on tarbijatel nüüd võimalus suures valikus soodsat talvekaupa soetada," vastas ta küsimusele, kuidas on jaanuari allahindlused alanud.

"Järgnevateks kuudeks tahaksime loota külmakraade, et oodatud talv saaks lõpuks tuua ka natuke valget lund ja talveilma. Kevadhooaeg ei ole enam kaugel ja veebruaris tutvustame juba oma kevadsuviseid kollektsioone," lisas Kusmin.

Kuigi jaanuari alguse tulemusi on veel vara avaldada, siis kui võrrelda Baltika lõppenud detsembrit aasta varasemaga, siis detsembrikuu jaemüük Baltimaades kasvas 7%, sh Eestis 11%, Lätis 6% ja Leedus 2%.

"Nagu näitab käesolev talv, on üks rõivakaubandust tugevalt mõjutav faktor – ilm, üha prognoosimatum. Loomulikult on meie eesmärgiks käesoleval aastal müükide kasv, kuid täpsemaid omapoolseid prognoose ei saa börsiettevõttena siinkohal täna avaldada. Eesti majandus tervikuna on üsna stabiilses faasis, suuri muudatusi alanud aastal Eesti jaekaubanduses ei ole põhjust oodata," lisas Kusmin.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
08. January 2014, 17:12
Otsi:

Ava täpsem otsing