Puhkepäev. Poksi raskekaallaste kohtumine

10. jaanuar 2014, 00:00

Poksiringis asuvad mitu aastakümmet hiljem võitlusesse legendaarsed ässad, et selgitada  viimaks välja, kumb neist on kõvem mees.

Peter Segali mängufilm “Vana Vimm” on spordikomöödia, mille peaosades mängivad legendaarsed märulinäitlejad Robert De Niro ja Sylvester Stallone. Mehed kehastuvad kunagisteks säravateks poksitähtedeks, kes ammu aega tagasi pakkusid poksiringis verist ja ägedat vaatepilti.

Viha ei roosteta. Filmi süžeeks on suursugune poksimatš, kus kohtuvad kurikuulsad vaenlased, keda oma noorusajal ja tippvormis olles tunti kui Billy “The Kid” McDonnenit (Robert De Niro) ja Henry “Razor” Sharpi (Sylvester Stallone).

Endiste Pittsburgi poksimaailma kardetuimate meeste omavaheline võimuvõitlus jäi 1983. aastal viiki, kui leidis aset otsustav matš, mis oleks pidanud määrama ära, kellest saab järgmine tšempion. Nüüd, täpselt kolmkümmend aastat hiljem, kui meeste pead katab hall juus ning liigesed teevad häda, on nad võtnud nõuks pidada maha veel üks matš. Seda selleks, et klaarida ära vanad arved ja selgitada välja tšempion. Eriti oluline on see Kid’i jaoks, kes siiani vimma peab. Razori peamine motivatsioon on proosalisem – tal on probleeme arvete maksmisega, mistõttu võiduga kaasnev rahasumma oleks talle eluliselt vajalik.

Seeniorite märul. Stallone ja De Niro on varasemalt koos mänginud. Selleks oli film “Võmmipesa”. Poksijaidki on nad mõlemad enne kehastanud. Stallone sai kuulsaks poksija rollis “Rocky” filmides ning De Niro “Raging Bullis”. Uus film, kus koos mängitakse, naerab nii enda kui ka oma peaosaliste kuulsusrikka karjääri üle.

 

Komöödia

  • “Vana vimm”

Režissöör: Peter Segal
Osatäitjad: Sylvester Stallone, Robert De Niro, Kevin Hart, Alan Arkin, Kim Basinger, Ireland Baldwin jpt
Filmi pikkus: 1 h 53 min
Kinodes alates: 10.01

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
09. January 2014, 17:15
Otsi:

Ava täpsem otsing