Päev börsil: USA detsembri töötuse määr

Rainer Saad 10. jaanuar 2014, 09:41

Täna avaldatakse USA detsembris töötuse määr. Kui tulevad paremad kui oodatud numbrid, võib Föderaalreserv enda võlakirjade ostmise programmi vähendada oodatust kiiremas tempos.

Analüütikud prognoosivad, et detsembris loodi USAs 197 000 uut töökohta ning töötuse määr püsib 7%-l.

Pärast detsembri kohtumist teatas Föderaalreserv, et vähendab enda igakuiseid USA võlakirjade oste kümne miljardi dollari võrra, 75 miljardini. Fedi ostud jaotatakse kahte ossa. Alates jaanuarist soetatakse 40 miljardi dollari väärtuses USA valitsuse võlakirju ning 35 miljardi väärtuses hüpoteeklaenude võlakirju.

Eile ütles Euroopa Keskpanga president Mario Draghi, et praegu on veel liiga vara kuulutada võitu võlakriisi üle. "Taastumine käib, kuid see on nõrk. Nagu ma olen palju kordi öelnud, siis see on habras," märkis ta.

Euroopas täna suurettevõtted tulemusi ei avalda.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. January 2014, 09:42
Otsi:

Ava täpsem otsing