Reede 24. veebruar 2017

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

Wells Fargo näitas kasvanud kasumit, kahanenud kulusid

Fredy-Edwin Esse, California 14. jaanuar 2014, 22:10

USA suurim kodulaenude omanik Wells Fargo näitas rekordilist neljanda kvartali ja majandusaasta kasumit, mis tulenes kulude kahanemisest ja ühekordsetest sissetulekutest, pannes analüütikuid kasumi kvaliteedis kahtlema.

Aastases võrdluses kasvas panga puhaskasum neljandas kvartalis 10% võrra, 5,61 miljardi dollarini ehk 1 dollarini aktsia kohta, vahendab Bloomberg. Analüütikud ootasid kasumiks keskmiselt 98 senti aktsia kohta. Aasta peale teenis firma 21,9 miljardit dollarit kasumit, kasvades 16%.

Neljandas kvartalis kahanes Wellsi käive aastases võrdluses 6%, 20,7 miljardi dollarini. Aasta peale tuli käive 3% väiksem ja oli 83,8 miljardit dollarit.

Kuigi panga kasum oli piisav, et lüüa Wall Streeti prognoose, siis hüpoteeklaenude avalduste arv tegi läbi järsu kukkumise ning Oppenheimeri analüütik ütles klientidele, et tulemusi aitas ligi 1,2 miljardi dollari väärtuses reservide vabastamine ning aktsiainvesteeringute tulud.

"Wells pingutab nende tulemuste saavutamiseks," kirjutas Oppenheimeri analüütik Chris Kotowski kliendikirjas. "Enam peamisi näitajaid olid väga lähedal ootustele, kuigi enamik olid napilt oodatust paremad."

Wells Fargo on agressiivselt tõmbamas tööjõudu koomale ning vähendamas kulusid ajal, kui tõusvad intressimäärad vähendavad nõudlust kodulaenude refinantseerimiseks.

Investorid ei ole päeva peale osanud ühist suunda aktsiale anda. Alguses miinuses ja seejärel plussis olnud aktsia oli New Yorgi aja järgi pärastlõunaks nullis, makstes 45,5 dollarit. Firma aktsia on vähem kui dollari kaugusel kõigi aegade tipust, mis saavutati eelmine nädal.

ļæ½ripļæ½ev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
14. January 2014, 22:10
Otsi:

Ava täpsem otsing